DIICOT cere ajutor in cazul Caracal. FBI va face profilul psihologic al lui Dinca si expertiza ADN in cazul Luizei Melencu!

6

DIICOT a solicitat ajutorul Biroului Federal de Investigatii pentru efectuarea unei expertize genetice prin care sa se stabileasca profilul genetic (ADN) in cazul Luizei Melencu. De asemenea, DIICOT cere ajutorul FBI pentru a stabili profilul psihologic/comportamental al lui Gheorghe Dinca, suspectul crimelor de la Caracal.

Loading...

COMUNICATUL DIICOT:

Prin ordonanta din data de 20.09.2019, procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALa au dispus efectuarea unei cereri de asistenta judiciara in materie penala cu autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigatii (F.B.I.), avand drept obiect efectuarea unei expertize genetice prin care sa se stabileasca profilul genetic (ADN mitocondrial si cromozomial) al victimei majore, analiza genetica de tip mitocondrial neputand fi efectuata pe teritoriul Romaniei de catre niciun laborator autorizat, la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici” efectuandu-se doar analiza genetica de tip cromozomial.

In acest sens, au fost puse la dispozitia Biroului Federal de Investigatii, fragmentele osoase ce urmeaza a fi supuse analizei.

Prin aceeasi comisie rogatorie, s-a solicitat asistenta specialistilor din cadrul F.B.I. in vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al inculpatului DINCa GHEORGHE.
Precizam faptul ca, in cauza nu exista date sau indicii care sa conduca la ipoteza implicarii in vreun fel a vreunui cetatean american in activitatile ce formeaza obiectul dosarului de urmarire penala, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivata exclusiv de inalta specializare a F.B.I. in materia analizelor si expertizelor in cauze de acest gen.

Precizam faptul ca activitatile procedurale ce privesc partea civila MELENCU MONICA GEORGETA se afla in conexitate cu activitatile anterior mentionate.

Partea civila, numita MELENCU MONICA GEORGETA, a fost citata pentru data de 26.09.2019, in vederea punerii in executare a autorizarii emise la data de 23.09.2019 de catre Tribunalul Bucuresti.