DIICOT, anuntul care provoaca fiori: „Au fost identificate si alte fragmente osoase si dinti”

15

La o zi dupa ce au descoperit intr-o padure de langa Caracal un sac cu oase si cenusa despre care s-a presupus ca ar fi ramasitele Luizei Melencu, procurorii DIICOT anunta ca au continuat cercetarile si in urma acestora au fost identificate si alte fragmente osoase si dinti. Medicii legisti au concluzionat ca acestea sunt, cu cea mai mare probabilitate, de natura umana.

Loading...

„Biroul de Informare si Relatii Publice din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Astazi, data de 06.08.2019, procurorii DIICOT – Structura centrala impreuna cu politisti specializati din cadrul Politiei Romane – delegati in cauza, au continuat perchezitia efectuata la domiciliul inculpatului Dinca Gheorghe, precum si cercetarea la fata locului din data de 05.08.2019, in zona indicata de catre inculpat, respectiv o liziera situata pe traseul Caracal – Bucuresti.

in urma cercetarii la fata locului efectuate in cursul zilei de astazi, la locul mai sus mentionat, dupa cernerea cenusei, au fost identificate si alte fragmente osoase si dinti.

Mentionam ca, medicii legisti aflati la fata locului au concluzionat faptul ca, resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natura umana.

De asemenea, in cauza a avut loc audierea mai multor persoane si s-a procedat la efectuarea perchezitiilor informatice asupra unor medii de stocare, la domiciliul inculpatului, acesta fiind asistat de catre aparatorul din oficiu”, transmite DIICOT.

Reamintim ca luni procurorii DIICOT au descoperit un sac cu oase si cenusa intr-o padure de langa Caracal, locul fiind indicat de Gheorghe Dinca, acesta declarand ca este vorba despre ramasitele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o in luna aprilie, in aceeasi zi in care a sechestrat-o.

„A avut loc o conducere in teren in care acesta (n.r.: Gheorghe Dinca) a indicat ca a abandonat un sac care continea fragmente osoase arse si cenusa. Aceasta trebuie sa fie cernuta pentru a vedea ce resturi mai sunt acolo”, a declarat Mihaela Porime, purtatorul de cuvant DIICOT, citata de Mediafax.

„Din declaratia sa, asa spune ca este trupul Luizei. Pana nu avem rezultatele de laborator, nu putem spune asta”, a adaugat Mihaela Porime.

Legat de uciderea Luizei, Dinca sustine ca a folosit aceeasi metoda ca si in cazul Alexandrei, respectiv ucidere si ardere a cadavrului.

„Acesta a precizat ca a folosit aceeasi metoda. Agresiunea s-a petrecut tot la domiciliu. A revenit cu noi declaratii”, a precizat Porime, in conditiile in care Dinca declarase initial ca a aruncat trupul in Olt, iar apoi in Dunare.

intrebata daca este posibil sa existe si alte victime, purtatorul de cuvant al DIICOT a afirmat: „Pana la acest moment nu avem asemenea indicii”.

Pe de alta parte, avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a sustinut ca Gheorghe Dinca nu stie ale cui sunt osemintele descoperite luni in padurea de langa Caracal si a opinat ca este posibil sa existe mai multe victime.

„Se fac analize, este de vazut ale cui sunt. El nici nu este sigur ale cui sunt, localizeaza fetele dupa anumite perioade din an: din mai, din cutare. (…) El nu stia sa spuna numele, nu stia sa identifice: asta e fata din luna cutare, le are pe luni, pe perioade”, a spus avocatul.

intrebat daca si anchetatorii se gandesc la mai multe fete, avocatul a raspuns ca „toata lumea se gandeste la mai multe fete. Modul de operare este unul cinic si pare in serie, nu pare un mod ocazional, pare un mod de criminal in serie”.