Diagnostic grav in cazul copilului dat de pamant la Hunedoara de un parinte furios. „Este un traumatism cranian grav”

224

Copilul de 13 ani pe care un barbat l-a trantit de pamant intr-un parculet din municipiul Hunedoara, duminica dupa-amiaza, a suferit o fractura la cap, cu pierdere de constienta, conform tomografiei si investigatiilor efectuate de medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Deva.

„Copilul are o fractura la osul occipital. Este un traumatism cranian grav, de luat in seama, cu pierdere de constienta si cu amnezie retrograda”, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron.

Loading...

Potrivit acestuia, baiatul este stabil si se afla internat la Chirurgie Pediatrica. Medicii nu exclud posibilitatea ca pacientul sa fie transferat la sectia de Neurochirurgie, in functie de evolutia sa.

Agresorul copilului, un barbat de 29 de ani, din municipiul Hunedoara, a fost retinut si trimis, in cursul noptii, in arestul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara. El va fi prezentat luni in fata magistratilor pentru dispunerea masurilor legale in acest caz.

Politistii care au cercetat cazul au stabilit ca incidentul a avut loc dupa ce copilul agresat si fiul agresorului, in varsta de 7 ani, s-au certat. La scurt timp, barbatul s-a dus in locul unde se afla baiatul mai mare, l-a ridicat si apoi l-a trantit de pamant.

In cauza, anchetatorii au intocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de loviri sau alte violente, violenta in familie, precum si tulburarea linistii si ordinii publice, deoarece fapta a fost comisa intr-un loc public.

Pe de alta parte, fiul agresorului, care a fost si el lovit de tatal sau, a fost solicitat la sediul Politiei Hunedoara pentru a fi audiat ca victima a violentei in familie, in prezenta reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Hunedoara.

De asemenea, din cercetari a mai rezultat ca baiatul de 13 ani este nepot al agresorului.