Dezvaluirile fostului sef al CFR SA in fata procurorilor DNA arata practicile ministrului Cuc:”Mi-a cerut sa semnez un contract, am refuzat”

7

Constantin Axinia, fostul sef al CFR SA schimbat saptamana trecuta de Consiliul de Administratie controlat de ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a ajuns marti dimineata la DNA.

Loading...

El a declarat ca este audiat de procurori in conditiile in care a fost schimbat pentru ca ar fi refuzat sa semneze contractul de modernizare a tronsonului de cale ferata Brasov-Sighisoara deoarece acesta este contestat in instanta.

Potrivit clubferoviar.ro, fostul director al companiei de infrastructura feroviara, Constantin Axinia, a acuzat ca a fost schimbat din functie deoarece a refuzat semnarea contractului cu asocierea RailWorks.

“Domnul ministru (Razvan Cuc – n.red.) mi-a spus sa fac ceva si nu am facut: de semnat un contract fara sa astept o hotarare a instantei definitiva, ca sa pot semna un contract. Pe legislatie puteam sa semnez contractul, dar intram sub incidenta unei alte legi care spunea ca daca instanta superioara anuleaza hotararea de tribunal voi fi pasibil de o amenda cuprinsa intre 1-3% din valoarea contractului”, a spus Axinia, potrivit clubferoviar.ro.

Axinia a fost inlocuit in fruntea CFR SA de Marius Chiper. Cu o zi inainte de schimbarea din functie a lui Constantin Axinia, ministrul Razvan Cuc se aratase nemultumit ca acesta nu a reusit restructurarea companiei de stat in termenul stabilit si declarase: „Nu-l inlocuiesc eu, Consiliul de Administratie il inlocuieste”.

Constantin Axinia a adaugat ca si departamentul juridic al companiei i-a recomandat, de asemenea, sa nu semneze contractul in lipsa instantei de judecata.

„I-am zis ministrului: semnez numai in momentul in care exista o sentinta definitiva. Mai mult de atat, directia juridica din cadrul companiei mi-a inaintat o nota in care imi recomanda sa nu semnez acest contract pana nu va solutiona instanta de judecata acest lucru”, a spus fostul director interimar al CFR Infrastructura.

Audierea fostului director general al CFR vine la doar o zi dupa ce si fostul director al TAROM a venit la DNA, in cazul in care l-a acuzat pe Razvan Cuc ca i-a cerut sa tina avioanele la sol in ziua motiunii de cenzura.