Dezvaluiri cutremuratoare ale unui politician cu COVID-19, aflat pe patul de spital: „Iti ies ochii din orbita, imi arde pielea, fata, iese foc din mine. Intr-o secunda, esti intr-o stare atat de critica”

99

Secretarul general al PNL Olt se afla de mai mult de o saptamana pe tratament pentru COVID-19, in spital, dupa ce, initial, a refuzat internarea. Ana-Maria Ciausu a povestit care sunt efectele devastatoare ale acestui virus, cel putin in ce o priveste, dorind sa traga astfel un semnal de alarma pentru toti cei care nu cred sau vor sa previna o infectare.

„Nu spitalizarea ma dispera. Ceea ce ma dispera cel mai tare este ca poti sa ajungi intr-o secunda intr-o stare atat de critica – pentru ca evolutia este absolut dementa, imprevizibila, socanta – si sa ai nesansa, din lipsa efectiv de timp fizic, ca un medic sa nu poata sa te ajute in acea secunda. Asta este trauma”, spune Ana-Maria Ciausu, potrivit adevarul.ro.

Loading...

In ce priveste simptomele cu care s-a confruntat ea, acestea nu au fost deloc usoare. „Cefalee extrem de puternica. si sunt asociate simptomele de COVID cu cele care reprezinta efectele adverse ale medicamentelor. Niste dureri de cap infioratoare. Pana sa scoata, acum 2 zile, Plaquenilul, dupa C-Fort si Dexa, pe vena, nu vad la 1 m in fata ochilor. iti ies ochii din orbita, imi arde pielea, fata. Iese foc din mine si-mi curg ochii si, in secunda 2, palpitatii. Dexa da stare de sensibilitate excesiva, Kaletra si Plaquenil m-au secerat din picioare.

Ameteala completa, lesiuiala completa, stomacul, ficatul, le simti in dinti, de durere, de umflatura, de contractare, de nervi. Nasul, congestionat de nu intra un fir de aer, de asta am pus si Bixtonim. Asta te sufoca, asta e senzatia. Dar nu te sufoca nimic. Presiunea foarte mare pe piept, foarte mare. Tuse, cand expectoranta, cand seaca… Acum nu le mai resimt la fel de rau, dupa ce am scos Plaquenilul. Dar in continuare durerea de cap, tusea, dar nu la fel de frecventa, presiunea pe piept, le mai simt”, a descris politicianul tabloul bolii de care inca nu a scapat.

„Ce iarasi nu stiu pacientii, si rar le spune cineva, este ca medicamentele care le sunt prescrise, si care fac parte dintr-un protocol national, pot sa faca ravagii in organismul lor. Ca „trebuie sa-ti fie rau ca sa-ti fie, dupa, bine”, a adaugat Ana-Maria Ciausu.

Secretarul general al PNL Olt, Ana Maria Ciaușu, a luat Sars CoV-2 si a fost confirmata pozitiv cu COVID-19, in urma cu doua saptamani. Ulterior, politicianul a dorit sa plece acasa, desi i s-a propus internarea.

Femeia nu avea simptome si a preferat sa se trateze acasa. A plecat de la spital si, ulterior, i s-a facut rau si a fost transportata la Spitalul Judetean Slatina.

Intrebata de ce a refuzat initial internarea, liberala a raspuns: „Am refuzat internarea pentru ca neavand nici o stare de rau, tratamentul functiona perfect, de buna credinta, am considerat ca nu e moral sa ocup locul unui om care chiar are niște probleme mai grave de sanatate datorate acestui virus…este singurul motiv”.