De Ziua Eroilor, senatorii PSD au „ucis” drepturile veteranilor!

36

Pensii speciale la tot pasul si favoruri pentru clientela politica din bani publici. Parlamentarii PSD s-au gandit sa treaca la economii cand vine vorba de militari si s-au aruncat in banii vaduvelor, orfanilor celor cazuti si pentru cei ramasi cu sechele pe viata in urma misiunilor din Romania si pentru fostii combatanti din Afganistan, Irak si Bosnia. Indrazneste sa crezi ca asta s-a petrecut de Ziua Eroilor, remarca ziaristii de la evz.ro.

La initiativa senatorului PSD, Viorel Salan, fost adjunct al Jandarmeriei Romane, un grup de parlamentari au scos din proiectul Legii 176/2019 art.8. indice1, cu privire la drepturile Veteranilor din Teatrele de Operatii. Mai exact, fostilor combatanti trimisi in misiuni pe fronturile de lupta din strainatate, fie ei militari MApN, dar si cadre MAI, precum politisti, jandarmi, pompieri, nu li se mai acorda drepturile promise: 12 calatori dus/intors/an, scutirea de la plata impozitului atat veteranului/sotia acestuia/an si pentru militari in rezerva 400 lei/indemnizatie. Pe langa Viorel Salan, cei care au propus taierea drepturilor sunt senatorii Tit-Liviu Brailoiu, Ion Marcel Vela si, surprinzator, Mihai Fifor, fostul ministru al Apararii cel care a declarat, de nenumarate ori, ca sustine drepturile veteranilor.

Loading...

„Au fost taiate aceste drepturi fara niciun argument”, a spus pentru evz.ro Marius Apostol, presedintele Asociatiei Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati (AMVVD). El spune ca veteranii au avut intanliri si au obtinut promisiuni de la ministrul Carmen Dan si de la premierul Viorica Dancila.

Pesedistii de decoreaza intre ei… Brailoiu, decorat chiar de Fifor

In 2018 la depunerea juramantului tinerilor militari de la Academia Tehnica Militara, Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” Mihai Fifor le-a inmanat parlamentarilor PSD Dorel Caprar si Liviu Tit Brailoiu, Emblema de Onoare a Armatei Romane, pentru contributia adusa la ridicarea prestigiului armatei.