Darius Valcov, mana dreapta a lui Dragnea in cabinetul Dancila, a demisionat din Guvern!

17

Darius Valcov a demisionat luni din functia de consilier al premierului Viorica Dancila. Potrivit unor surse guvernamentale, Viorica Dancila l-a chemat la o discutie. Dupa aceasta intalnire, Valcov a demisionat.

Loading...

Darius Valcov e un personaj apropiat de fostul presedinte PSD, Liviu Dragnea. Un personaj cu putere de decizie la nivelul Guvernului, desi a fost condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare, intr-un dosar de coruptie. Si mai are un dosar la DIICOT.

In ultima vreme s-a vorbit despre demiterea lui Darius Valcov, dar i s-a pus in fata si optiunea de a-si da demisia, lucru pe care l-a ales.

Viorica Dancila a acceptat demisia lui Valcov, mai spun sursele. In locul lui fusese deja numit alt consilier – deputatul Remus Borza. Acesta a devenit saptamana trecuta consilier onorific al premierului pe probleme economice, reforma si fiscalitate.

Premierul Viorica Dancila a eliberat-o din functie saptamana trecuta si pe Anca Alexandrescu, si ea apropiata a lui Liviu Dragnea, din functia de consilier onorific si de la departamentul de comunicare PSD. Decizia a fost publicata joi in monitorul oficial.

Viorica Dancila spunea miercurea trecuta ca va lua „in curand” si o decizie in privinta lui Darius Valcov.

Acesta este considerat „creierul” masurilor legisative importante din guvernarea PSD, incepand cu programul de guvernare si mergand pana la controversata OUG 114 si legea salarizarii.