Dancila se lauda ca a scos tara din noroaie, iar delegatia ministrului Apelor s-a blocat in mocirla!

7

Realitatea le da crunt peste nas. Dovada ca Romania nu a fost chiar pe deplin scoasa din noroaie de Guvern a fost simtita pe propria piele de delegatia oficiala care-l insotea pe ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, in vizita pe care acesta a facut-o marti in zonele inundate din judetul Galati. Una dintre masinile coloanei oficiale a ramas impotmolita pe una dintre multele ulite neasfaltate din localitatea Corod, iar pentru deblocarea situatiei a fost nevoie de ajutorul satenilor, care au scos cu mainile automobilul din noroi.

Loading...

La operatiune a pus umarul insusi ministrul Denes, ajutat si de primarul localitatii, Vasile Cirjeu. Satul Corod a cunoscut o dezvoltare exploziva in ultimii 20 de ani, cu ajutorul banilor trimisi in tara de cei peste 2.000 de corodeni plecati la munca in strainatate.

De asemenea, in zona sunt si numeroase culturi legumicole performante. Infrastructura nu prea a tinut insa pasul cu extinderea localitatii, asa ca destul de multe ulite sunt in continuare din pamant, dupa cum a putut sa contate si ministrul Denes. Cu privire la cauzele inundatiilor, primarul de la Corod a aratat cu degetul catre Apele Romane, despre care a spus ca nu-si face treaba.

„Am avut nenumarate interventii. in 2013 am avut doua inundatii de amploare pe care nu o sa le uitam niciodata. Digul a fost facut cu eforturi locale. Am primit sprijin de la Apele Romane doar pentru a consolida niste portiuni ale digului. Paraul Corozel are 7 kilometri lungime doar in Corod si noi nu avem voie sa intervenim pe cursurile de apa. Cei de la Apele Romane ar trebui sa o faca, dar noi am facut, de pomana, numeroase interventii”, a spus Vasile Carjeu.

Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes a inspectat localitatea Corod, unde au avut loc inundatii in 3-4 iunie 2019. Acesta a vrut sa supravegheze modul in care sunt evaluate pagubele din gospodarii si din zonele agricole, pentru ca, in functie de rezultatele evaluarilor, oamenii sa primeasca ajutoare de la stat. Ministrul Ioan Denes a refuzat sa spuna de ce nu au fost facute lucrari de aparare pana in prezent, insa a promis ca va debloca de urgenta fonduri guvernamentale pentru realizarea unor diguri. De asemenea, pagubele inregistrate de locuitori vor fi evaluate dupa retragerea defintiva a apelor. „impreuna cu specialistii facem o analiza, vedem ce lucrari hidrotehnice sunt necesare, astfel incat sa nu se repete inundatiile. Eu nu vreau sa discut ce a fost inainte, eu vreau sa stiu ce va fi de acum inainte”, a declarat, la Corod, ministrul Denes, conform Adevarul.