Dancila, parasita si de sfatuitori! Alexandru Coita demisioneaza din postul de consilier onorific al premierului, la doua saptamani de la numire!

9

Alexandru Coita, numit in urma cu doua saptamani in postul de consilier onorific al premierului Viorica Dancila, a anuntat ca i-a trimis sefei Executivului demisia sa din aceasta funcie.

Loading...

„Am transmis in aceasta seara (luni seara – n.r.) doamnei prim-ministru demisia mea din functia de consilier onorific. Redau mai jos textul respectiv si cu aceasta ocazie inchei orice speculatii pe aceasta tema. Vreau sa va multumesc pentru sustinerea extraordinara exprimata in toata aceasta perioada si sa va asigur ca nu este vorba de un sfarsit, ci de un inceput. Continuam!”, a scris Coita pe pagina sa de Facebook.

Scrisoarea de demisie a lui Alexandru Coita:

„Stimata doamna prim-ministru Dancila,

Exprimandu-mi aprecierea pentru increderea acordata prin numirea in functia de consilier onorific al prim-ministrului Romaniei, tinand cont ca aceasta a dat nastere la multe speculatii in mediul public, si avand in vedere principiul deplinei transparente in raport cu cetatenii acestei tari, ma simt nevoit sa va aduc la cunostinta urmatoarele aspecte pe care le voi detalia in cele ce urmeaza.

Cunoscand faptul ca aceasta decizie a fost luata fara sa fi convenit in prealabil acest lucru, in urma unei discutii directe, am ales totusi sa astept o intrevedere clarificatoare pentru a vedea in ce masura rolul pe care mi l-ati acordat poate fi corelat cu proiecte concrete in beneficiul romanilor.

In conditiile de fata, tinand cont de imperativul mentinerii integritatii mele si necesitatea evitarii angajarii Guvernului Romaniei in anumite opinii si puncte de vedere pe care le pot exprima in spatiul public, va aduc la cunostinta ca ma aflu in imposibilitatea de a accepta aceasta functie, ca atare, va rog sa primiti demisia mea, ca un gest de normalitate si de respect fata de cetatenii acestei tari.
Insist ca aceasta demisie sa nu fie perceputa ca un gest de ostilitate sau de partizanat fata de o formatiune politica sau alta. Este o decizie personala care ilustreaza conduita pe care mi-o doresc in raport cu cetatenii acestei tari.

Va rog sa primiti, doamna prim-ministru, expresia celor mai sincere urari de succes in proiectele pe care le derulati in beneficiul acestei tari, din inalta demnitate pe care o ocupati in statul roman.

Alexandru Coita”

Nascut in 1981, Coita a mai lucrat in postul de consilier pentru afaceri europene si externe al presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, in intervalul 2009-2010.

A fost apoi reprezentant permanent al Camerei Deputatilor la Parlamentul European, iar in 2012 a fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, in Guvernul Mihai Razvan Ungureanu.

Alexandru Coita este Managing Partner & Founder la Ganes Strategy.