Dancila a discutat cu liderii europeni. Le-a promis ca nu mai modifica legile justitiei!

9

Viorica Dancila a fost marti fata in fata din nou cu Jean Claude Juncker si Frans Timmermans, de aceasta data, din noua postura de presedinte de partid si premier. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat angajamentul Guvernului Romaniei de a nu avansa reformele controversate din sistemul judiciar si reluarea imediata a dialogului in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, a transmis Guvernul.

Loading...

Oficialii europeni au criticat in nenumarate randuri legile pe justitie date atat de executiv, cat si de parlament.
Un subiect de discutie extrem de important de pe agenda discutiilor de la Bruxelles a fost si rezultatul alegerilor europarlamentare.

Saptamana trecuta, premierul Dancila a declarat ca va transmite inca o data atasamentul Romaniei fata de valorile europene.

Comisia Europeana a reactionat la scandalul votului din diaspora si a declarat ca este responsabilitatea fiecarui stat membru sa asigure tuturor cetatenilor sai exercitarea dreptului de vot.

”Aflata in vizita de lucru la Bruxelles, prim-ministrul Viorica Dancila a avut o intrevedere, marti, 4 iunie, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat abordarea europeana a prim-ministrului Viorica Dancila si sprijinul Guvernului Romaniei pentru proiectul european, precum si dorinta de a continua colaborarea stransa cu Comisia Europeana”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, in cadrul intrevederii au fost discutate, de asemenea, rezultatele alegerilor europarlamentare.

”Presedintele Juncker i-a multumit premierului Viorica Dancila pentru activitatea excelenta de pana acum a Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, care a inchis peste 100 de dosare, dintre care cele mai importante sunt cele privind Politia Europeana de Frontiera si Garda de Coasta, Autoritatea Europeana pentru Munca, Directiva Copyright si Directiva Gaz.

Presedintele CE a subliniat ca aceasta abordare trebuie sa continue, in special in ceea ce priveste avansarea Cadrului Financiar Multianual si pregatirea Agendei Strategice 2019-2024.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat angajamentul Guvernului Romaniei de a nu avansa reformele controversate din sistemul judiciar si reluarea imediata a dialogului in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, cu scopul de a inregistra progrese in reformele din sistemul judiciar si in lupta impotriva coruptiei.

Cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul Comisiei Europene de a lucra in stransa cooperare cu autoritatile romane pentru a gasi solutii in privinta aspectelor legate de statul de drept si pentru a relua progresele in cadrul MCV”, se mai arata in comunicatul Executivului de la Bucuresti.

Seful Executivului a declarat, luni, la inceputul sedintei de Guvern, ca va face o vizita de lucru la Bruxelles in contextul recentelor alegeri europarlamentare.

Aceasta a declarat ca va discuta si despre portofoliul de comisar european pe care si-l va asuma un europarlamentar roman.

„Vom avea discutii cu presedintele si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, dar si cu presedintele Partidului Socialistilor Europeni. Voi transmite inca o data atasamentul Romaniei fata de valorile europene si de asemenea voi discuta ca in contextul alegerilor europarlamentare sa vedem ceea ce avem de facut pentru o prezenta cat mai buna, pentru functiile despre care au inceput deja discutiile atat in PE, dar si pentru portofoliul de comisar european.

De asemenea voi prezenta rezultatele Presedintiei Rotative a Consiliului UE si modul in care vom continua in perioada urmatoare astfel incat aceasta presedintie de succes, spun eu, pentru Romania si pentru romani sa ramana in atentia institutiilor europene”, a spus Dancila.

Viorica Dancila a transmis ca se va intalni si cu ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, cu care va discuta despre rezultatele presedintiei rotative detinute de catre Romania.