Dan Voiculescu anunta ca la 73 de ani cauta „un sens spiritual inalt”. „Varanul” s-a inscris la Facultatea de Teologie Ortodoxa

27

Patronul trustului Intact, Dan Voiculescu, confirma ca s-a inscris la Facultatea de Teologie Ortodoxa. Voiculescu are 73 de ani si o condamnare la 10 ani de inchisoare din care a executat mai putin de trei ani.

„De-a lungul unei vieti in care am cunoscut inaltimi si abisuri, am invatat ca preocuparile analitice, principiile si concluziile teoretice vor ramane intotdeauna sterile, nocive chiar, daca nu sunt urmate de actiuni concrete si de exemplu personal. In consecinta, cu foarte putin timp inainte de implini 74 de ani, hotarat sa asum nemijlocit, in propria viata, cele 3 valori fundamentale (Creativitate, Compasiune, Spiritualitate) si am decis sa urmez cursurile Facultatii de Teologie, specializarea Asistenta Sociala”, anunta Voiculescu, potrivit Aktual24.

Loading...

„In ultimii ani, m-am dedicat aproape integral familiei, analizelor macroeconomice si sociale, precum si studiului doctrinei umaniste – in curand, va fi publicat Tratatul Umanismul Pragmatic care reuneste, intr-o forma unitara, revazuta si adaugita, cele mai importante lucrari pe care le-am scris pe aceasta tema de la inceputul anilor 90 pana astazi.

In contextul studiului umanismului si al atentiei acordate evolutiei generale a lumii in care traim, am ajuns la concluzia ca o societate prospera si echilibrata se construieste pe trei elemente esentiale:

  1. Creativitatea, alimentata de curiozitate si garantata de libertate.
  2. Compasiune si interes constructiv pentru binele celuilalt, determinante pentru coeziunea sociala, pentru increderea in institutii si in statul de drept – o societate justa, cu adevarat evoluata, nu isi ignora categoriile vulnerabile.
  3. Cautarea unui sens spiritual inalt, care sa incurajeze o conduita morala si sa motiveze comportamente sociale constructive”, mai scrie Voiculescu pe blogul lui.

La final, Voiculescu a tinuyt sa se rafuiasca si cu cei care i-au ironizat titulatura de „dom’profesor”.

„O veste buna si pentru ‘prietenii’ deranjati de-a lungul timpului de formula ‘dom` profesor’, cu care mai sunt apelat: pot sa se consoleze acum si cu un ‘bai, studentule!’, strecurat printre invectivele in care isi tradeaza frustrarea sau lipsa de educatie”, incheie Voiculescu.