Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, a preluat City Insurance, liderul pieței RCA cu rulaje de miliarde de lei

61

Dan Odobescu, cunoscut ca fiind cumnatul fostului premier Adrian Năstase, a preluat compania de asigurări City Insurance, care este liderul actual al pieței RCA, cu rulaje anuale de miliarde de lei, scrie Discover Project.

Cum ar fi să cumperi acțiuni la o companie, dar să le plătești cu banii aceleiași companii? Pare un joc de noroc, dar cineva a reușit asta, acesta fiind Dan Odobescu.

Loading...

În 2017, când realiza aranjamentul financiar, sub supravegherea autorităților, zeci mii de oameni, unii victime ale accidentelor rutiere, erau puse pe drumuri prin instanțele din toată țara de compania de asigurări care le întârzia plata daunelor.

Efectele acestor manevre financiare netransparente se resimt astăzi, când City Insurance este controlată de SRL-ul domnului Odobescu, care nu încasează niciun leu de ani de zile, dar are datorii de zeci de milioane de euro către diverși creditori secreți.

Între timp, reclamațiile împotriva City Insurance, liderul pieței de asigurări pe segmentul RCA, au crescut, iar întreaga conducere a companiei de asigurări a fost amendată recent de autorități pentru diverse nereguli.

Dan Odobescu a preluat City Insurance, în 2012, de la familia unor italieni suspectați atunci de legături cu organizația mafiotă italiană Camorra.

Dar nu le-a mai plătit apoi, astfel că, după cinci ani, italienii au executat silit sereleul lui Odobescu. Îl păsuiseră mai mulți ani, pentru că și City Insurance nu le ceruse niște milioane de euro din împrumuturi mai vechi.

Chemați în judecată la presiunea ASF, italienii au pus sechestru pe pachetul de acțiuni cedat sereleului lui Odobescu.

Cum firma nu avea cu ce să-și acopere datoria, a achitat-o compania de asigurări. Astfel, City Insurance a plătit ca Odobescu să-și păstreze acțiunile în City Insurance, potrivit Discover Project.