Dan Barna a intrat oficial in cursa pentru Cotroceni din Piata Universitatii: „Ne-am saturat de incompetenta, dispretul si indiferenta cu care vechii politicieni trateaza aceasta tara de aproape 30 de ani”

13

Candidatul Aliantei USR PLUS la Presedintie, Dan Barna, a declarat, miercuri, la declansarea campaniei de strangere de semnaturi pentru alegeri, ca alianta isi propune sa castige alegerile si ca el va fi „un presedinte prezent si implicat”, „un presedinte full-time, care este prezent in toata viata comunitatii, in toate intamplarile comunitatii, nu doar la crize”. Barna a precizat ca lansarea campaniei de strangere de semnaturi are loc in Piata Universitatii pentru ca Romania are „o revolutie neterminata”.

Loading...

„Incepem astazi campania de strangere de semnaturi pentru Alianta USR PLUS si candidatul la Presedintie. Avem nevoie de 200.000 de semnaturi pana pe 20 septembrie, astfel incat incepand de astazi ne veti vedea in strada, alaturi de cetateni, pentru ca noi suntem o alianta care intr-adevar strange semnaturile pe bune. Mi-as fi dorit ca acest eveniment sa inceapa intr-un alt context social, insa daca ne uitam la ceea ce s-a intamplat la Caracal si la Galati si la esecul statului in aceste locuri, exact acesta este motivul pentru care eu si colegii mei am decis sa intram in politica. Este nevoie de altceva si este nevoie de ceva mai mult”, a declarat Dan Barna, citat de news.ro.

El a precizat ca el si colegii lui isi doresc „o tara in care urmatoarele generatii sa isi doreasca sa traiasca, o tara cu autostrazi, o tara in care spitalele sa fie curate, o tara cu scoli mai bune si o tara in care statul sa fie capabil sa-si apere cetatenii”.

„Noi am ajuns in politica pentru ca ne-am saturat de incompetenta, dispretul si indiferenta cu care vechii politicieni trateaza aceasta tara de aproape 30 de ani. In urma cu doar 3 ani, eu eram un simplu antreprenor, priveam politica seara la televizor, ca fiecare dintre noi, si nu m-am gandit nicio clipa ca as putea sa ajung sa candidez pentru Presedintia Romaniei. Spun asta pentru ca in tot acest timp am vazut ca trebuie sa ne implicam si ca e fundamental necesar sa ne implicam in a schimba lucrurile”, a adaugat candidatul Aliantei USR PLUS.

Dan Barna a explicat de ce incepe campania de strangere de semnaturi in Piata Universitatii.

„Sunt in Piata Universitatii pentru ca acum 30 de ani parintii nostri ne-au castigat libertatea. Romania are o revolutie neterminata. Ceea ce s-a intamplat in ultimele luni si in ultimele saptamani arata ca Romania are o revolutie neterminata si ca este datoria noastra sa transformam libertatea pe care ne-au dat-o parintii nostri si in bunastare. Si nu vorbesc de bunastare doar in ceea ce inseama bani in buzunar. Vorbesc de bunastare in ceea ce inseamna bucuria si dorinta de a trai in aceasta tara, bucuria si dorinta ca tinerele generatii sa ramana alaturi de noi. Vom avea in perioada urmatoare activitati de campanie, dar scopul Aliantei USR PLUS este sa castigam Presedintia, sa dam primarul Bucurestiului si primarii marilor orase si sa avem o majoritate in Parlament prin care sa putem duce din nou Romania pe un drum de dezvoltare europeana. Am mare incredere in cetatenii Romaniei si sunt sigur ca vom merge impreuna la victorie, pentru ca miza reala este ca Romania sa se schimbe. Asa nu se mai poate. De asta sunt in Piata Universitatii, pentru ca trebuie sa incheiem un drum pe care parintii nostri l-au inceput acum 30 de ani si sunt foarte sigur ca acest moment este acum. Mergem impreuna la victorie si sunt foarte increzator”, a subliniat Barna.

El a explicat ca Dacian Ciolos si-ar fi dorit sa fie prezent la lansarea campaniei, insa din pacate a avut un eveniment nefericit in familie, care l-a obligat sa fie alaturi de ai sai.

„Vom fi insa alaturi pe 27 august, pe scena, cand vom lansa programul si formal campania. (…) Ne propunem sa strangem cel putin 300.000 de semnaturi”, a mai spus el.

Intrebat care e profilul de presedinte pe care si-l propune, Dan Barna a declarat: „Presedintele este exact acela care da mesajul si directia unei natiuni. Un presedinte prezent, un presedinte full-time, care este prezent in toata viata comunitatii, in toate intamplarile comunitatii, nu doar la crize, este in acest moment necesar fundamental pentru Romania, doarece romanii din Diaspora mi-au spus in intalnirile pe care le-am avut ca ceea ce le lipseste este increderea in Romania. Un presedinte care sa restabileasca increderea este fundamental necesar. Le promitem romanilor restabilirea increderii in tara noastra. (…) Ceea ce voi face dupa ce voi ajunge la Cotroceni va fi de presedinte prezent si implicat”.

„In momentul de fata statul esueaza saptamanal in a asigura siguranta cetaetnilor si este o problema sistemica, nu vorbim doar de un politist neinspirat la capatul unei linii de telefon. Problema e mult mai profunda, tine de coruptie, tine de clientelism, tine de nepotism, de transformarea institutiilor statului in spatii de angajare a rudelor incompetente”, a mai declarat Barna.

El a refuzat sa spuna ce greseli ar fi facut Klaus Iohannis.

„Nu vreau sa vorbesc despre greseli in acest moment, vom avea dezbaterile din campanie. ceea ce vreau sa spun este ca Romania are nevoie de un presedinte prezent, activ in viata ei. Asta voi face eu. Eu imi propun sa fiu un presedinte prezent in viata comunitatii. Oamenii au nevoie de incredere, au nevoid e directie, au nevoie ca speranta sa se manifeste intr-o prezenta activa alaturi de ei”, a spus Barna.

„Alianta USR PLUS merge mai departe! USR si PLUS au decis ca Romania are nevoie de noi, impreuna! Alianta USR PLUS isi continua apasat drumul catre schimbarea din temelii a clasei politice din Romania si catre reformarea statului roman. Determinarea in acest sens a ambelor partide a dus la o alianta politica ale carei obiective includ alegerile prezidentiale, locale si parlamentarele de anul viitor si guvernarea Romaniei incepand cu 2020”, a anuntat Dan Barna.

Sambata, in sedinte separate, USR si PLUS au votat incheierea aliantei politice intre cele doua partide.

Conform legii, propunerile de candidati pentru alegerea Presedintelui Romaniei se depun la Biroul Electoral Central, cel mai tarziu cu 40 de zile inainte de data alegerilor. prezidentiale, programate pentru 10 noiembrie.

Propunerile se fac in scris si vor fi primite numai daca: a) sunt semnate de conducerea partidului sau a aliantei politice ori de conducerile acestora, care au propus candidatul sau, dupa caz, de candidatul independent; b) cuprind prenumele si numele, locul si data nasterii, starea civila, domiciliul, studiile, ocupatia si profesia candidatului si precizarea ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a candida; c) sunt insotite de declaratia de acceptare a candidaturii, scrisa, semnata si datata de candidat, de declaratia de avere, declaratia de interese, de o declaratie pe propria raspundere a candidatului in sensul ca a avut sau nu calitatea de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia, precum si de lista sustinatorilor, al caror numar nu poate fi mai mic de 200.000 de alegatori.