Dacian Ciolos propune un pact Opozitiei: Avem un moment astral, o ocazie unica pentru Romania!

4

Dacian Ciolos, presedintele noului grup parlamentar european, propune un pact in interiorul Opozitiei. Europarlamentarul spune ca „avem un moment astral, o ocazie unica pentru Romania”.

Loading...

Mesajul lui Ciolos

„Este o onoare si o mare responsabilitate pentru mine sa preiau conducerea grupului Renew Europe. Este pentru prima data de la aderarea noastra in Uniunea Europeana cand politicienii romani isi asuma o prezenta consistenta in politica europeana ca urmare a unui mandat clar obtinut din partea cetatenilor romani.

Din aceasta perspectiva as vrea sa tratam lucrurile in anii care urmeaza. Sa punem accent pe ce este nevoie sa facem si pe ce ni se cere din partea societatii. Un bun procent electoral te onoreaza, dar adevarul e ca nu vorbim despre o crestere politica, ci mai degraba despre numarul impresionant al celor care te mandateaza sa lucrezi pentru ei. Diferenta dintre ce credem noi ca politicieni si ce doreste societatea de la noi poate fi decisiva pentru esecul unui proiect politic, daca nu suntem atenti si cu picioarele pe pamant.

Avem un moment astral, o ocazie unica pentru Romania. Modul de a face politica asa cum a fost inteles de vechea clasa politica poate fi schimbat complet si inlocuit cu unul in care cetateanul sa fie elementul central al guvernarii. Pentru asta e nevoie sa alegem cat de curand ce ne dorim.

Cred ca e nevoie de liniste si de proiecte in Romania. Am avut un presedinte implicat si o opozitie vie si determinata in ultimii ani. E timpul sa discutam ce vrem de acum incolo, cum trebuie sa arate viitoarea guvernare, pentru a ne asigura ca reforma statului si cea administrativa se intampla si care sunt proiectele pe care le dorim pentru Romania.

Am intrat in politica cu gandul de a ma dedica 100% unui proiect nou. Etapa europarlamentarelor a fost un succes si ca rezultat electoral, dar si ca negocieri europene. Acum e timpul sa ne dedicam politicii interne. Romania are nevoie de un PACT in interiorul opozitiei care sa clarifice cat de curand ce ne dorim de la viitoarele alegeri. Guvernarea pe care ne-o dorim trebuie gandita inca de acum si fortele politice care se pretind responsabile ar trebui sa inceapa discutiile. Devine periculos sa producem o fragmentare si o neliniste intre fortele de opozitie doar pentru ca nu stim ce ne dorim. Orice greseala va fi platita scump in termeni de performanta guvernamentala si vom contribui din plin la dezamagirea electoratului care ne va vota”, scrie Ciolos.