Cutremur in Vrancea! Este cel mai mare din acest an!

9

INFP anunta un cutremur cu magnitudine de peste 4 in Romania. Acesta este al treilea cutremur produs in luna aceasta, celelalte doua avand magnitudini de 2, respectiv 2,3 pe scara Richter.

Loading...

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc marti. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), un cutremur s-a produs, marti, la ora 14.52, in judetul Buzau. Seismul a avut magnitudinea de 4,5 pe scara Richter si s-a inregistrat la 140 de kilometri adancime.

”Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli”, a transmis INCDFP.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (12km), intorsura Buzaului (30km), Covasna (33km), Valenii de Munte (44km), Slanic (47km)

„in urma cu scurt timp s-a produs un cutremur in zona seismica Vrancea, cu intensitatea de 4.5 grade Richer.
in acest moment, nu sunt inregistrate efecte ale cutremurului și efectuam o verificare a integritații cladirilor din zona Centrului Istoric”, a anuntat si ISU Bucuresti-Ilfov pe Facebook.

Viitorul mare cutremur ce se va produce in Romania va fi de adancime, asemanator celui din 1802, iar acesta va fi norocul tarii noastre, a declarat recent directorul onorific al Institutului National de Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu. Marmureanu a estimat ca viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsa intre 7,2 si 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.