Cum a ajuns Chinezu, acuzat de evaziune si trafic de influenta, reprezentantul Confederatiei patronale CNIPMMR in relatia cu statul

558

Florin Parvu zis Chinezu, mare amator de jocuri de noroc, acte de evaziune si trafic de influenta, este reprezentantul Consiliului in negocierile cu autoritatile statului, informeaza National.

Interlopi marunti, buticari de duzina, cartofori si samsari de masini si-au arogat calitati de reprezentare a breslei patronatului roman si au ajuns sa stea la masa cu Guvernul, sa negocieze chiar proiecte legislative. infiintat in anul 1992 drept confederatie patronala la nivel national, Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a ajuns sa fie format, condus si reprezentat de persoane dubioase, cercetate pentru evaziune si trafic de influenta. Cea mai evidenta este situatia consemnata in jurul lui Florin Parvu zis „Chinezu”, personaj ce controleaza Targul Autovit, ce detine in cadrul CNIPMMR functia de vicepresedinte relatii cu autoritatile publice si alte organisme de drept public si private. Adica exact personajul abilitat sa discute cu reprezentantii statului roman.

Loading...

Desi CNIPMMR pare, din exterior, o structura onorabila construita cu sprijinul si in sprijinul antreprenorilor, realitatea arata ca baza acestui organism este formata din asa-zisi patroni de carton, persoane interpuse, „sageti”. Florin Parvu, de exemplu, a reusit sa aceada la functia de vicepresedinte CNIPMMR printr-un mecanism simplu si ingenios, bazat pe sprijinul locotenentilor sai sau a unor chiriasi din Autovit. Nici vorba de antreprenoriat, competitivitate si mediu de afaceri.

Cunoscut pentru pasiunea pentru jocurile de noroc, dar dornic sa isi prinda la butoniera si eticheta de onorabil om de afaceri, Florin Parvu si-a infiintat in anul 2012 un ONG cu o denumire pretentioasa: Patronatul intreprinderilor Mici si Mijlocii din Bucuresti si judetul Ilfov. Conform actelor de infiintare, acest ONG a fost creat efectiv de cativa locotenenti si clientii lui Parvu in Autovit. Popescu Cristian si Andreescu Ciprian – presedinte executiv, respectiv secretar general al Patronatul intreprinderilor Mici si Mijlocii din Bucuresti si judetul Ilfov, nu sunt altceva decat oamenii de casa folositi de Parvu pentru a-si masca interesele in anumite firme sau pentru a-si rezolva afacerile personale.

De altfel, in vara anului 2019, locotenentii Popescu Cristian si Andreescu Ciprian, etichetati de presa drept interlopi, au fost monitorizati de institutii in timp ce efectuat o operatiune de santaj si intimidare a unor martori audiati de procurori in legatura cu afacerile patronului lor, Florin Parvu. Dupa aceasta isprava au fost ei, la randul lor, chemati de procurori. si vicepresedintele Patronatul intreprinderilor Mici si Mijlocii din Bucuresti si judetul Ilfov, Nicolae Ragalie, este tot un angajat al lui Parvu, fiind executantul multor operatiuni financiare cercetate in prezent de Antifrauda si de DIICOT.

Conform procesului verbal de constituire a ONG-ului Patronatul intreprinderilor Mici si Mijlocii din Bucuresti si judetul Ilfov, printre membrii fondatori se afla reprezentantii firmelor Alex & Bianca Auto Style SRL, Bebi Distribution SRL, Dumadi Serv SRL, Stefy Top 2004 SRL. Toate aceste firme, dar absolut toate, functioneaza in standurile puse la dispozitie de Florin Parvu in Targul Autovit. Fortati mai mult sau mai putin de proprietarul Parvu sa adere pentru infiintarea Patronatului, reprezentantii acestor firme au semnat procesul verbal de constituire. Dar se poate vorbi de o reprezentare reala, de o legitimitate a Patronatului intreprinderilor Mici si Mijlocii din Bucuresti si judetul Ilfov cat timp acesta a fost infiintat cu buticarii din Autovit si cu soferii lui Florin Parvu? si daca Florin Parvu zis „Chinezu” a ajuns astfel mare vicepresedinte CNIPMMR, ce mai inseamna, de fapt, aceasta confederatie patronala ce isi aroga reprezentativitatea la nivel national al antreprenorilor?