CTP, despre PSD-istul Caciu de la Finante: „Exista si masoni de Buzau, nu numai covrigi de Buzau”

471

Cristian Tudor Popescu l-a ironizat, vineri seara, pe ministrul PSD de Finante, Adrian Caciu, in legatura cu apartenenta acestuia la Asociatia „Marea Loja Nationala din Romania” si la Asociatia de Administrare a Ritului Scotian. „Am aflat ca nu exista doar covrigi de Buzau, exista si masoni scotieni de Buzau”, a spus CTP la Digi24.

„Va spun cum au ajuns informatiile la mine, secvential. Mai intai am aflat ca nu exista doar covrigi de Buzau, exista si masoni scotieni de Buzau, cum este domnul acesta, Caciu. Foarte frumos. Si masonii si covrigii pot sa fie niste valori foarte folositoare.

Loading...

Am avut un episod acum niste ani in urma. Au venit la mine doi „masconi” din astia, cum le spunea pe vremea lui Ceausescu, cand discutau organele despre diverse aspecte cu „trascedentalii” si cu „masconii”. Au venit doi insi, parca-i vaz cu ochiul mintii. Unul era mai inaltut si cu o coada carunta, stransa pe ceafa, si celalalt mic si agitat. Au venit la mine la birou, eram la Adevarul atunci. S-au cerut acolo.

„Da domle’, poftiti. – Noi suntem de la masoni. – Cu ce va pot fi de folos? – Trebuie neaparat ca dumneavoastra sa intrati in masonerie, pentru ca puteti sa faceti foarte mult bine acestui popor si acestei tari intrand in masonerie. – Da, inteleg ce pot sa fac eu, dar masoneria ce poate sa faca? De ce sa intru in ea? Acum sunt afara. De ce sa ma bag in ea? Ca sa ce? Poate sa scrie masoneria in locul meu articole? Poate sa vorbeasca in locul meu masoneria? Leafa am, nu trebuie sa-mi dea masoneria. Am un loc de munca”.

Mi s-a mai spus despre istoricul acestei organizatii in Romania. Ala micu era agitat si vorbea. Astalalt dadea din cap cu o frecventa constanta.

Asta a fost intalnirea mea cu masoneria, din pacate ratata. Poate daca intram in masonerie dom’le, atunci alta era soarta tarisoarei asteia.
Deci, masonul scotian de Buzau, domnul Caciu. Pe de alta parte, asta este domnul Caciu sau a fost. Nu mai stiu daca este in functia aia de rit scotian. Ne spune si ce nu este domnul Caciu. Ne asigura „Eu nu sunt Harap-Alb”.

Aici o singura intrebare s-ar pune. L-a banuit cineva vreodata pe domnul Caciu ca ar fi Harap-Alb? Eu nu stiu. Sa fi existat vreo nedumerire, vreo dezbatere in legatura cu calitatea de Harap-Alb a domnului acesta. Dar dansul ne-a asigurat ca nu e Harap-Alb! Bun, e in regula. Stim ce nu este.

Este o cunoastere apofatica, negativa, ca asa se facea acum niste secole. Nu reuseau sa defineasca ce este Dumnezeu si atunci au incercat apofatic sa-l defineasca pe Dumnezeu prin negatie, ce nu este Dumnezeu. Asa si cu domnul Caciu”, a declarat CTP la Digi24, conform Aktual24.