Cristina Tarcea dezvaluie ca Lia Savonea vrea sa o elimine din CSM: „Realitatea este ca pana in septembrie am drept de vot in CSM, vot pe care nu-l poate controla si de care vrea sa scape”

9

Cozile de topor ale PSD din justitie nu au capitulat dupa condamnarea lui Dragnea. Presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a reactionat dur dupa ce Lia Savonea a anuntat ca ii trimite Inspectia Judiciara pe cap, ca urmare a deciziei CCR privind completurile de trei judecatori.

Loading...

Tarcea spune ca prin aceasta masura Savonea vrea sa o elimine din CSM, unde are un vot „pe care nu-l poate controla si de care vrea sa scape”.

”Doamna Savonea are incredere in opiniile juridice ale domnilor Stan si Deliorga. Eu am incredere in experienta in drept a domnilor Morar si Pivniceru. Doamna Savonea tanjeste de mult la revocarea conducerii Inaltei Curti pentru a numi in loc persoane mai putin predispuse la independenta fata de dansa.

Cat despre Inspectia Judiciara, tocmai CSM a constatat recent o actiune disciplinara lovita de nulitate absoluta fata de mine, adica abuziva. Realitatea este ca pana in septembrie am drept de vot in CSM, vot pe care nu-l poate controla si de care vrea sa scape”, a declarat Tarcea pentru G4Media.ro.

Presedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat vineri ca va trimite Inspectia Judiciara (IJ) in control la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) dupa ce Curtea Constitutionala (CCR) a admis conflictul privind completurile specializate pe coruptie, sustinand ca este nevoie de o analiza a ”responsabilitatii conducerii instantei supreme”.

”In calitate de presedinte al CSM voi convoca Sectia pentru Judecatori in vederea analizarii responsabilitatii conducerii instantei supreme, cel mai probabil printr-un control al Inspectiei Judiciare (…) Responsabilitatea formularii propunerii de constituire a completurilor specializate revenea presedintelui instantei supreme sau vicepresedintelui care a coordonat activitatea in materie penala (…) Este al doilea conflict de natura constitutionala, efect al nerespectarii dispozitiilor legii de catre conducerea acesteia, cu efecte asupra drepturilor partilor la un proces echitabil.. Conduita manageriala a instantei supreme trebuie sa aiba un grad de exigenta si rigoare la un standard ridicat. In orice caz, nu mai scazut decat in cazul tribunalelor sau curtilor de apel din Romania”, a declarat Lia Savonea intr-o conferinta de presa la CSM.