Cristian Tudor Popescu, previziune sumbra pentru social democrati: Dancila distruge cu o eficienta remarcabila partidul!

10

Calin Popescu Tariceanu, seful ALDE, vrea sa iasa de la guvernare pentru ca alegerile prezidentiale nu reprezinta o miza pentru el si sa faca din nou, alaturi de Pro Romania, o alianta cu PSD in vederea alegerilor parlamentare si locale de anul viitor, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Loading...

„Tariceanu si-a facut socotelile cu cinismul care l-a caracterizat intotdeauna si a reusit sa se impuna in fata membrilor de partid care altfel ar fi preferat sa ramana la guvernare. Cu 4% la europarlamentare e limpede ca nu-i mai asteapta niciun viitor politic. si atunci mai apucau o bucata de cascaval, un interes, o icra, o proteina, ceva, ramanand la guvernare cat s-o putea.

Dl Tariceanu vede pe termen lung, isi face socoteala ca va face o alianta, iesind de la guvernare, cu partidul lui Ponta si ca, dupa ce d-na Dancila va fi facuta afis la prezidentiale, se va deschide poarta unei recoalizari cu PSD, daca se poate sub semnul intelept al d-lui Tariceanu. Asta e ideea pentru care iese acum de la guvernare, nu-l intereseaza in mod deosebit prezidentialele, din punctul lui de vedere, stie ca nu are sanse sa castige, poate eventual sa renunte la candidatura si sa-l sustina impreuna cu partidul lui Ponta pe Mircea Diaconu. Dl Tariceanu vizeaza alegerile locale si parlamentare de anul viitor, in care spera sa intre intr-o formula cu Pro Romania si cu un PSD fara Dancila si oamenii ei”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„De partea cealalta, d-na Dancila continua cu o eficienta remarcabila, la care nu m-as fi asteptat, opera de distrugere PSD pe care a intreprins-o cu atata maiestrie dl Dragnea incepand cu 2016”, a adaugat el.

„PSD e in clipa de fata intr-un amurg sangeros, as putea spune chiar hemoragic”, a spus gazetarul.

Cristian Tudor Popescu mai spune ca alianta dintre PSD si ALDE este conjuncturala, pentru ca cele doua partide „nu au solutie si isi aduna saraciile la un loc”.

„Marea lor speranta e ca dupa aceste prezidentiale sa poata sa se alieze cu – oricat ar fi de jumulit in aceste alegeri PSD, in care va fi condus de d-na Dancila, tot va ramane ceva mai important din el.

Miza e ca dupa aceea sa se reuneasca cu PSD, facand o formula care sa obtina voturi suficiente in alegerile locale si in cele parlamentare. Alegerile prezidentiale nu intereseaza in clipa de fata, in sine, nici pe Ponta, nici pe Tariceanu, ma intreb in ce masura il intereseaza cu adevarat pe Mircea Diaconu”, a spus gazetarul.

„D-na Dancila e de o eficienta extraordinara, eu nu o inteleg pe aceasta doamna. in mod normal, dupa prabusirea lui Dragnea, care a pus-o acolo, scaunopurtata, a asezat-o in functia de prim-ministru, ar fi putut sa se retraga intr-o pozitie comoda. Asa mi s-ar fi parut normal, avand in vedere modul peste noapte si straniu modul in care a fost aruncata in functia de premier.

Ea, dimpotriva, si-a luat partidul in spate ca sa-l duca cu capul in zid. Plecarea ALDE de la guvernare e un semn si mai rau decat oricum avea PSD pe blazon in ultima vreme. ALDE pleaca de acolo pentru ca incep sa fie paianjeni prin camera”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

in opinia sa, sansele Vioricai Dancila de a ajunge in turul al doilea „incep sa tinda spre zero”. „De ce face asta? Nu inteleg. in orice caz, partidul va iesi si mai prapadit decat dupa alegerile europarlamentare. D-na Dancila va scoate si mai rau dupa alegerile prezidentiale”, a adaugat gazetarul, conform Digi24.