Cristian Tudor Popescu o desfiinteaza pe Dancila: „A executat intocmai si la timp toate ticalosiile pe care i le-a ordonat Liviu Dragnea! Este o zicere pentru pitecantropi!”

16

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu critica dur declaratiile Vioricai Dancila privind evenimentele din 10 august 2018. „Este o zicere pentru pitecantropi!”, spune plastic CTP.

Loading...

Intr-un interviu pentru Digi24, Dancila a declarat ca „in momentul in care se incearca intrarea in Guvernul Romaniei, se forteaza intrarea in Guvernul Romaniei, eu cred ca acest lucru seamana cu o lovitura de stat”. Reactia lui CTP este taioasa.

Doamna Dancila a spus un singur lucru corect, dupa parerea mea, in acest interviu. La sfarsit, cand a afirmat ca Viorica Dancila e aceeasi. Da, Viorica Dancila este aceeasi, cu toate ca s-a straduit vreme de 45 de minute sa demonstreze ca este si altcineva. De ce? Pentru a incerca sa pastreze votantii PSD-ului Dragnea, adica cei care au fost la europarlamentare, 23 la suta cati au fost, si in acelasi timp incearca sa obtina sa recupereze ceva dintre votantii PSD care nu au mai venit la vot si au contribuit in mod esential la prabusirea partidului in acele alegeri.

Chestiunea cu lovitura de stat. Deci, doamna Dancila ce face? Lucreaza cu tertipul: nu spun, da’ zic. Va sa zica, sustine in continuare aceasta prostire in fata, in stil Dragnea, ca o adunatura de cateva zeci de huligani inarmati cu pietre si PET-uri, care se incaiera cu jandarmii din in fata unei cladiri a Guvernului goala, voaiu sa dea o lovitura de de stat. Vorbeste de alte tari europene, de Vestele galbene si asa mai departe. Nicio legatura! Este o zicere pentru pitecantropi!

In Franta n-a vorbit nimeni de lovitura de stat. Bineinteles ca atacarea unei institutii publice este o infractiune grava si care se pedepsete ca atare, dar nu a vorbit nimeni de lovitura de stat. Nici vorba de asa ceva! In Franta sau in alta parte.

Pe de alta parte, ce spune dansa imediat? Eu nu stiu, sunt dosare, sa se cerceteze, sa raspunda cei vinovati! Dar e lovitura de stat. Aici e esenta trucului doamnei Dancila: sa prezerve voturile pe care le mai au si sa incerce sa obtina altele .

Daca as fi fost in emisiune, i-as fi pus – atunci cand a sustinut in acelasi stil doamna Dancila: Eu? Anti-europeana? Vai de mine… Deci, doamna Dancila, care a executat intocmai si la timp toate ticalosiile pe care i le-a ordonat Liviu Dragnea sau Darius Valcov, cand s-a dus in Parlamentul European si i-a sictirit, a sictirit un intreg Parlament: Nu am venit sa va dau socoteala, domnilor si doamnelor! – i-as fi pus la aceasta intrebare: Cand v-ati dus la New York sau la Washington si ati sustinut sus si tare ca veti muta Ambasada Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, calcand in felul acesta decizia UE, tocmai spuneati ca nu sunteti anti-europeana, care hotarase ca nu se face o asemenea miscare de catre tarile membre. Drept rezultat, a obtinut doamna Dancila pierderea locului de membru nepermanent in Consiliul de Securitate pe care Romania il avea ca si obtinut, l-a pierdut pentru ca tarile arabe nu au mai votat cu noi, in urma acestui gest profund antieuropean si antinational, impotriva interesului national, pe care l-a facut doamna Dancila.

Si dansa spune: OUG 114 a avut si parti bune! Intelegeti? Inceaca sa treaca drept nevinovata dupa ce pana cu o luna inainte de alegerile din 26 mai a facut toate jocurile murdare ale lui Liviu Dragnea, care pentru asta a pus-o in aceasta functie. Si cand a simtit atunci ca e posibil ca dl. Dragnea sa se prabuseasca, abia atunci a refuzat acea ordonanta pe justitie.

Nu s-a delimitat de dl. Dragnea nici atunci, pentru ca doreste in continuare, v-am spus si asta e logic ce face, nu stiu, a sfatuit-o cineva: inainte sa iei marile voturi cu care sa castigi prezidentialele, incearca macar sa nu mai pierzi din ceea ce s-a obtinut la europarlamentare. Asta e logic. Si atunci, isi mentine atitudinea fata de Kovesi, continua sa sustina ca fiind valid modul samavolnic in care Kovesi a fost inlaturata de Tudorel Toader si de CCR, continua sa sustina teza cu lovitura de stat din 10 august. Si nici macar de Liviu Dragnea nu vrea sa se distanteze pana la capat. Reia mereu bucati din discursul lui Dragnea, acela cu s-au comis mari abuzuri, nedreptati, va dati seama ce insemna ca un om nevinovat sa ajunga dupa gratii?

Asta se rezolva pe calea justitiei. Exista mecanisme, in toate statele din lume unde se comit erori judiciare, exista mecanisme in justitie. Nu se schimba legislatia in justitie, o intorci cu lopata, pentru a rezolva astfel de cazuri. Ele se rezolva in cadrul legislatiei existente.

Deci, vedeti, reia bucati din discursurile lui Dragnea, cu care spera sa-si mentina nucleul dur de votanti ale PSD. Si in acelasi timp: eu nu spun, dar zic, eu nu eram acolo, stiti, eu am fost blocata. Cum sa fii blocata cand ai semnat OUG 114? Ai contribuit in vreun fel in legatura cu ce s-a intamplat la 10 august? Ai luat vreo masura ca sa se afle adevarul si ca vinovatii sa fie pedepsiti? De plida, in legatura cu desecretizarea acelor documente. In calitate de prim-ministru, putea sa ia niste masuri. Nu le-a luat!”, a spus CTP la Digi24.

Dancila a reluat, intr-un interviu pentru acelasi post TV, teza loviturii de stat in cazul protestului din 10 August.

„In momentul in care se incearca intrarea in Guvernul Romaniei, se forteaza intrarea in Guvernul Romaniei, eu cred ca acest lucru seamana cu o lovitura de stat. Poate cei care au fost in Piata Victoriei au reclamat anumite lucruri, poate aveau dreptate, nu stiu acest lucru, eram in concediu. Dar eu stiu un lucru: ca au incercat sa intre in cladirea Guvernului Romaniei. Uitati-va in orice stat membru al UE, daca cineva forteaza si incearca sa intre in Guvern, cum ati cataloga acest lucru? (…) In momentul in care prin violenta incerci sa intri in cladirea Guvernului, acest lucru e de neacceptat. (…)

Eu nu stiu cine a gresit. Sa plateasca. Sunt dosare, se cerceteaza. Cine a gresit, de o parte si de alta, trebuie sa plateasca.

Nu am nicio suspiciune, nu cred ca e normal sa judec eu de o parte sau de alta. Justitia va stabili vinovatii. Dar ceea ce mi s-a parut anormal este ca sa fortezi si sa intri in cladirea Guvernului. Azi vor sa intre in cladire in Palatul Victoria in forta, maine forteaza sa intre in Cotroceni. Acest lucru e de neacceptat. Si nicaieri nu este acceptat acest lucru. Am vazut, sunt imagini, documente care atesta acest lucru.

Eu nu am spus ca toti din Piata au avut aceasta intentie, dar au existat persoane care au fortat, s-au comportat intr-un mod violent, cred ca este de necontestat, si au vrut sa intre in cladirea Guvernului.

Uitati-va un pic la ce s-a intamplat cu vestele galbene in Franta. Sa facem un pic de comparatie si sa vedem: Li se permitea sa intre in cladirea Guvernului sau sa intre, eu stiu, in alta parte, prin forta? Nicaieri in lume nu este permis acest lucru.

Jandarmeria trebuie sa isi faca datoria. Daca unii au avut exces de zel, atunci cred ca justitia ii va sanctiona.

Este important ca legea sa fie respectata, indiferent daca e in cadrul fortelor de ordine sau al persoanelor care protestau acolo.

Cei care au facut acest lucru trebuie sa plateasca, cum trebuie sa plateasca si cei care au batut-o pe jandarmerita, trebuie facuta o analiza.

Nu cred ca procurorii sa nu aau acces la acest documente. Eu cred ca procurorii au acces la aceste documente si cred ca ministrul trebuie sa faca tot ce e posibil legal pentru aflarea adevarului”, a declarat Dancila.