Cristian Tudor Popescu, mesaj pentru Marcel Ciolacu: „Instigi la incalcarea legii! Vrei sa inciti ca oamenii sa navaleasca in biserica indiferent de situatie”

42

Cristian Tudor Popescu a reactionat dur, luni, dupa ce seful PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat la Antena 3 ca el va merge la biserica in noaptea de Inviere indiferent de situatie, fiind gata sa plateasca amenda.

„Hai sa ne gandim o secunda la ce a spus presedintele PSD. Unu! Te duci la biserica daca sunt interzise slujbele? Daca sunt interzise cum a fost acum un an? Unde se duce, sa bata in poarta, ce sa faca acolo?

Loading...

Doi! Instiga la incalcarea legii. Presedintele PSD spune: ‘da. domne, sa ma amendeze’. Instigi la incalcarea legii sa spui asta public. Poate ca asta este hotararea ta personala. De ce te apuci sa o spui pe tonul acesta provocator, la televizor? Pentru ca vrei sa inciti, ca oamenii sa navaleasca in biserica, indiferent de situatie. Asta face domnul presedinte”, a declarat CTP la Europa FM, conform Aktual24.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a tinut sa anunte ca in noaptea de Inviere va merge la biserica. Ciolacu este printre primii parlamentari care s-au vaccinat.

″In noaptea de Inviere merg la biserica, indiferent de situatie. Anunt public, oficial. In noaptea de Inviere voi fi la biserica. Acolo ma duc de cand eram copil…”, a declarat liderul PSD duminica, un post de televiziune.

El si-a explicat decizia, declarandu-se gata sa plateasca amenda pentru eventuala sa sanctionare, ca urmare a incalcarii restrictiilor de circulatie.

Ciolacu a insistat ca este vorba despre o optiune personala, care nu implica partidul sau. “Una e sa duc partidul intr-o directie – lucru care s-a mai intamplat si la PSD, si la alte partide – si sa il folosesc ca instrument, dupa hachitele mele, si alta este decizia mea personala… Voi purta masca, ma dezinfectez, dar voi fi la biserica”, a spus liderul PSD.

Intrebat ce se va intampla daca va fi oprit de politie pentru incalcarea interdictiei de circulatie dupa ora 22.00. “Voi plati amenda, ca orice cetatean. Ce, ar fi prima oara? Voi plati amenda si imi voi asuma fapta”, a raspuns el.

Ciolacu s-a grabit sa fie printre primii parlamentari care s-au vaccinat.