Cristian Tudor Popescu, despre Sorina Pintea: „Exista un virus, mai puternic decat coronavirusul. Este coruptovirusul: ucide mai eficient si decat cancerul”

21

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 cazul de luare de mita in care este implicata Sorina Pintea, fostul ministru al Sanatatii. Gazetarul spune ca acum este cazul nu de coronavirus si de coruptovirus, care „ ucide mai eficient si decat cancerul”. CTP pune si o intrebare rectorica: „Daca acum ia o spaga de dimensiunea asta, la spitalul unde este director, cat a fost ministru cam cu ce cifre s-a jucat?”.

„Exista un virus, ami puternic decat coronavirusul, mai puternic decat toate bacteriile si toate virusurile din sistemul medical. Acela este nu coronavirusul, ci CORUPTOVIRUSUL. asta ucide mai eficient si decat cancerul. L-am vazut acum actionand.

Loading...

Sigur, pana cand se pronunta o hotarare definitiva nu putem sa discutam despre vinovatie, dar faptul ca este vorba despre un flagrant, din cate informatii am, este vorba despre un flagrant de vreo 100.000 de euro (120.000 de euro potrivit primelor informatii, 120.000 de lei conform unor alte surse – n.red.) in povestea asta.

Asa ceva, facut de un fost ministru al Sanatatii pana acum 3 luni… La ce te duce gandul imediat? Pai daca asta face acum, in cazul in care se va demonstra, ce o fi facut cat a fost ministru?

Daca acum ia spaga, la spital acolo, unde este director, si ia o spaga de dimensiunea asta, cat a fost ministru cam cu ce cifre s-a jucat? Nu poti sa nu te gandesti la asta.

In situatia de acum oamenii sunt omorati de astfel de contracte. Pentru ca astfel de contracte nu sunt facute repede, acum, ca sa salveze oameni. Sunt facute ca sa se umple de bani niste insi. Ca sa jecmaneasca banii statului, de aia sunt facute repede. Si consecintele urmau sa se vada, asa cum a fost cazul Hexipharma, al diluantilor care nu dezinfectau pe nimeni si nici acum nu stim cati oameni au murit din pricina contractelor facute cu acele firme si cu spagile corespunzatoare. Asa si aici.

Aici se pregatea acum un asasinat. Asta se pregatea prin acest contract cu unii… De ce sa puna acolo pe masa atatia bani? Ca sa castigi de cel putin o suta de ori mai mult. Altfel nu are sens. Cum sa ctstigi contractul? Livrand niste echipamente eficiente performante, in buna stare de functionare care sa ajute oamenii? Nu! Livrezi niste echipamente care nu corespund, care sunt supraevaluate, care multe dintre ele nici nu merg… pentru ca nu mai asa poti sa castigi…

Ca daca livrezi de cati bani atata peste… n-am facut nimic. Nu?

Daca se va confirma, asistam la un asasinat: coruptovirusul.

Cand faci asa ceva, cand un fost ministru al Sanatatii face asa ceva, e imposibil din punct de vedere logic ca el sa fie singurul caz in tara. Pentru ca el face asta pentru ca a mai auzit si de altii din sistem, care au facut treaba asta si care nu au patit nimic”.