Cristian Tudor Popescu desfiinteaza site-ul lui Buble, stiripesurse.ro: „Site proputinist, prodragnist, prososocist si antieuropean pe fata”

178

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu demonteaza o manipulare grosolana a site-ului stiripesurse.ro, detinut de Iosif Buble si Diana Tusa (deputat PSD). El a afirma ca acest site este „proputinist, prodragnist, prososocist si antieuropean pe fata”.

CTP a citit o stire pe site-ul lui Buble care avea titlul „Ultima ora. Clotilde Armand a fost dusa la politie”. In realitatea, Clotilde Armand s-a suit in masina primariei si „a fost dusa” astfel la politie pentru a depune plangere penale fata de hartuielile la care este supusa.

Loading...

„Pe langa plangerea penala catre Parchet impotriva Romprest, dna Armand face si plangeri la politie pentru agresiunile la care este supusa. Este dreptul domniei sale.

Ar putea sa reclame si manipularea pestilentiala pe care o intreprind impotriva ei posturile RTV si A3 – dar unde? In calitate de cercetator al propagandei si manipularii, retin insa, ca exemplu de manual, nu un moment tv, ci o ‘stire pe surse’, produsa de site-ul atasat celor doua televiziuni, proputinist, prodragnist, prososocist si antieuropean pe fata:

‘Ultima ora. Clotilde Armand a fost dusa la politie’. Asa arata titlul zisei ‘stiri’. Dedesubt scrie: ‘Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a fost dusa, cu o masina a institutiei, marti seara, la o sectie de politie din Bucuresti. Armand este la sectia 1 de politie pentru a depune o plangere, dupa ultimele evenimente in care a detinut rolul principal’.

Va mai amintiti Radio Erevan, din vremea regimului comunist: ‘Raspundem ascultatorilor ca da, este adevarat, numai ca nu era tanc, ci bicicleta, si nu i s-a luat, ci i s-a dat’? Iata-l renascut in aceasta forma sinistra. Deci, faptul ca dna Armand s-a transportat pe sine la politie ca sa depuna plangere pentru amenintari si atacuri la adresa ei inseamna, e clar, ca a fost ridicata de politie pentru vreo faradelege, potrivit titlului ‘stirii’! Care contine si sintagma ‘Ultima ora’, menita sa intareasca prin urgenta si exceptionalitate, senzatia de adevar al arestarii dnei Armand.
E posibil sa intorci pe dos un fapt sub ochii publicului si sa i-l vari pe gat? Nu numai ca se poate, dar e si recomandabil in manipularea masei: cu cat e mai grosolana contrafacerea, cu atat va fi inghitita mai cu pofta de un anume gen de insi. Ei selecteaza automat si magnifica ce le convine, stergand pur si simplu restul, adica realul. Dupa care, transmit din gura-n gura: ‘Ai vazut, domne, a luat-o in fine politia pa nebuna aia da Clotilda!’.

Iata ca nu numai in mecanica cuantica e posibil ca doua stari contrare sa coexiste, functioneaza si in Romanica principiul lui Bohr: ‘Contraria non contradictoria sed complementa sunt’”, a scris CTP in Republica.