Cristian Tudor Popescu a rabufnit: Medicii care au plecat de la terapie intensiva in timpul turelor au comis zadarnicirea combaterii bolilor!

13

Medicii au dreptul sa-si dea demisia, dar nu in timpul turelor, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24. El spune ca medicii care au plecat din serviciul de la ATI, in plina criza de Covid-19, au comis zadarnicirea combaterii bolilor. Gazetarul a dat si exemplul Italiei, unde medicii sunt lasati sa demisioneze, dar nu mai au dreptul sa-si practice profesia.

„Medicii care au plecat din serviciul de terapie intensiva in timpul orelor de serviciu, lasand bolnavii in sectia respectiva cu o singura asistenta care sa-i ajute, acesti oameni au comis zadarnicirea combaterii bolilor. Au dreptul sa-si dea demisia, dar cine le da dreptul sa plece in timpul turei, in timp ce sunt acolo ca sa salveze bolnavii? isi termina schimbul si dupa aceea isi dau demisia.

Loading...

Vad ca nimeni nu a rostit lucrul acesta in legatura cu respectivii.

Au dreptul sa-si dea demisia medicii. Da, au dreptul. In armata nu ar avea. In armata, pentru dezertare pe timp de razboi poti sa ajungi in fata Curtii Martiale. In domeniul medicinei, nu. Poti sa-ti dai demisia. E in regula, da-ti-o.

In Italia vad ca se ia o masura foarte corecta: si acolo pot sa-si dea demisia medicii, din ce motive cred ei, fie ca li se face frica, fie considera ca nu pot sa mearga mai departe profesional in acele conditii. Li se accepta, nu sunt in niciun fel urmariti de autoritati pentru asta, dar nu li se mai permite sa practice profesia tot restul vietii. Pot sa faca altceva, se recalifica. Dar mi se pare foarte corect pentru ca tocmai au dovedit ca nu aveau ce cauta in meseria de medic. Nu exista in fisa postului frica si lasitatea la medici. Daca le ai, e omeneste si te inteleg perfect. Dar atunci iesi din meseria asta si te duci si faci alta. Sunt multe alte meserii.

De asemenea, in Italia, cand au parasit posturile o serie de medici, de asistente, pentru fiecare dintre cei care au plecat au venit 5 in loc, voluntari, care sa le ia locul. Sper sa se intample la fel si in Romania”.

Sursa: Digi24