Cristian Diaconescu, liderul PMP: Chiar ne putem permite sa fim atat de dezinteresati de proiectele de infrastructură? Absenta Iasiului si a intregii regiuni din PNRR e incalificabila

15

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a criticat lipsa de interes a decidenților față de marile proiecte de infrastructură. Acesta a criticat în mod special faptul că Moldova lipsește din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), lucru „incalificabil”.

„Aş avea o întrebare care nu îmi doresc neapărat să rămână retorică. Dacă fie în PNRR, fie din perspectiva faptului că România este stat aflat la frontiera NATO şi a UE, chiar ne putem permite să fim atât de dezinteresaţi de proiectele de infrastructură? Dacă alte argumente nu prevalează în atenţia decidentului politic, oricare ar fi el, local sau central, mă întreb ce altceva ar conta?”, a declarat Cristian Diaconescu, potrivit Agerpres.

Loading...

Liderul PMP a criticat şi faptul că Moldova lipsește din PNRR: „Dincolo de aspectele politicianiste, am avut o discuţie în ceea ce priveşte aproape absenţa Iaşiului şi a acestei regiuni din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este incalificabilă această decizie. (…) PNRR nu finanţează proiecte, ci finanţează modernizarea, şi dacă nu spre modernizare pleacă proiectele conform promisiunilor Bucureştiului, finanţarea, banii se opresc, nu se mai plătesc. Situaţia este foarte complicată”.

Diaconescu a mai criticat faptul că „de la cel mai înalt nivel” se vorbeşte că România are la dispoziţie 80 de miliarde de euro, dar nu se precizează că o bună parte din aceşti bani reprezintă un împrumut: „Nici astăzi România nu are un euro pe card. Încă se discută. Încă se dezbat aceste subiecte”.