Criminalii si clanurile interlope fac legea, iar Politia Olt este campioana la amenzi pentru vandut patrunjel pe strada!

8

Mai multe persoane au fost amendate, saptamana trecuta, la protestele din fata locuintei lui Gheorghe Dinca, ucigasul din Caracal. “Doar asta stiu sa faca, sa amendeze oameni pe strada. Interesati-va cate amenzi le dau oamenilor care vand produse pe trotuar, sunt campioni”, au scris mai multe persoane care au contactat Libertatea.

Loading...

Ziarul a facut o cerere catre IPJ Olt, la care Politia cu sediul in Slatina a raspuns azi: “in primele 6 luni ale anului 2019, au fost aplicate 358 de sanctiuni contraventionale pentru comert neautorizat / comert stradal neautorizat”. Adica aproximativ 60 pe luna! Mai mult, Politia n-a putut raspunde cate amenzi s-au acordat pentru murdarirea domeniului public sau consumul de alcool pe domeniul public, insa a specificat ca “au fost aplicate 4.061 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea prevederilor Legii 61/1991 R”, acolo unde intra cele doua contraventii, impreuna cu desenarea de graffiti, deranjarea ordinii publice, refuzul consumatorului de a parasi un bar dupa sfarsitul programului si altele. “Nu exista un plan de amenzi pe care politistii sa-l indeplineasca”, a mai raspuns IPJ Olt.