Coruptie la DNA. Un angajat de la Anticoruptie, prins cand lua o spaga de 6.000 de euro pentru un contract chiar cu DNA

45

Nicolae Razvan Despa, specialist in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, a fost retinut de procurorii DNA, dupa ce a fost prins in flagrant cand primea 6.000 de euro mita de la un om de afaceri in legatura cu incheierea unui contract cu institutia.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu ziua de marti, a lui Nicolae Razvan Despa, specialist in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita.

Loading...

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonanta ca, in perioada 15 septembrie – 16 noiembrie, Nicolae Razvan Despa, in calitatea mentionata, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) suma de 15.000 de euro si, dupa mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (platibila in doua transe), in legatura cu indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu.

Concret, spun anchetatorii, banii respectivi ar fi fost pretinsi in legatura cu un contract de achizitie publica pe care omul de afaceri intentiona sa il incheie cu Directia Nationala Anticoruptie in cadrul proiectului „Continuarea dezvoltarii capacitatii tehnice a DNA in investigarea infractiunilor impotriva intereselor financiare ale UE” cofinantat de OLAF in cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

„In contextul mentionat, marti, inculpatul Nicolae Razvan Despa a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, arata procurorii.

DNA informeaza ca, in cursul zilei de miercuri, Nicolae Razvan Despa urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.