Comisia Europeana, raspuns dur pentru Ciolacu: „Renegocierea PNRR este exclusa!”

32

Comisia Europeana le-a transmis reprezentantilor Romaniei ca este ”exclusa” renegocierea Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat ca imefiat dupa ce va intra la guvernare va merge la Bruxelles pentru a „renegocia” si „optimiza” PNRR.

Elisa Roller, oficial al Comisiei Europene care gestioneaza programul Recovery, responsabil pentru planurile nationale de redresare ale statelor membre, le-a transmis directorilor din mai multe ministere de la Bucuresti ca o renegociere a PNRR din partea Romaniei este ”exclusa”, informeaza surse citate de G4Media.

Loading...

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat marti dimineata ca europarlamentarii PSD si PNL au inceput deja demersuri la Bruxelles pentru a renegocia PNRR.

„O sa optimizam PNRR. Mai mult ca sigur, daca se va constitui aceasta coalitie de guvernare, vom face o deplasare la Bruxelles sa discutam punctual. Deja europarlamentarii, atat de la PSD cat si de la PNL, discuta cu reprezentatii de la UE cu privire la optimizarea PNRR”, a anuntat Ciolacu, marti dimineata.

Premierul interimar Florin Citu i-a luat peste picior pe liderii PSD in legatura cu intentia acestora de a renegocia PNRR cu Comisia Europeana. „PSD-ul are poate alta influenta acolo”, a spus Citu, ironic.

„Eu stiu ca nu. Daca PSD are influenta la Comisia Europeana si poate sa rediscute PNRR vom vedea ce se poate discuta. Eu, care am negociat PNRR si am dicutat si cu presedinta Comisiei de mai multe ori nu stiu ca se poate rediscuta. Dar daca se poate, PSD-ul are poate alta influenta acolo si atunci vom vedea”, a declarat Citu, sambata dimineata, inainte de o noua runda de negocieri cu PSD.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a avertizat vineri PSD-ul sa nu ceara la Bruxelles renegocierea PNRR-ul pentru ca „automat ne vor plasa politic langa Polonia si Ungaria”.

„Am discutat cu toata lumea, inclusiv cu domnul Florin Citu. Am discutat si despre PNRR la ultima intalnire si subliniez ca PNRR nu se poate renegocia. Sa nu intre in aceasta prostie de a invoca asa ceva in zona europeana, pentru ca automat ne vor plasa politic langa Polonia si Ungaria”, a declarat Diaconescu la Digi24.

Marcel Ciolacu a confirmat, marti seara, ca PSD are in plan sa renegocieze Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) imediat dupa ce va ajunge la guvernare alaturi de PNL. „Renegociere, adica s-o lasam mai moale cu reformele, dar sa luam tot banii aia”, a explicat sociologul Sebastian Lazaroiu solicitarea pesedistilor.

„Vom merge si vom negocia anumite capitole din PNRR, v-o spun cu toata certitudinea! Vom merge impreuna si vom demonstra ce este sustenabil si ce nu este, ce ne angajam si ce nu ne angajam. Pai dumneavoastra vreti eu sa imi asum tot ce a facut USR-ul in fostul guvern? Eu i-am vazut la televizor! Dom’le, ei nu au fost pe la guvernare!”, a anuntat Ciolacu la Romania TV.