Circ la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti. USR a pus melodia „Foame de bani”, iar talibanii din PSD au reactionat cu urlete si injuraturi!

17

Sedinta de Consiliu General al Municipiului Bucuresti de joi, desfasurata online, a avut mai multe momente tensionate, culminand cu excluderea liderului grupului USR, Alexandru Gadiuta, dupa ce acesta a pus piesa „Foame de bani” (trupa La familia) in timpul dezbaterilor privind planurile urbanistice zonale.

De asemenea, au avut loc mai multe schimburi de replici intre reprezentantii USR si viceprimarul Aurelian Badulescu (PSD) care a folosit apelative precum „Fraiere!” si „Papagalule!”, informeaza Agerpres.

Loading...

In timpul dezbaterilor la cele 33 de PUZ-uri (dintre care au fost adoptate 24), Bogdan Stroe (USR) a atras atentia asupra faptului ca printre proiecte se afla si unele respinse in sedinte precedente si a pledat pentru un vot impotriva acestora.

Presedintele de sedinta a anuntat supunerea la vot a urmatorului proiect, moment in care s-a auzit refrenul piesei „Foame de bani”.

„Domnule Gadiuta, ati consumat ceva? Sunteti intr-o sedinta a Consiliului General. Dvs cica sunteti candidat al USR la Primaria sector 6. (…) Cand o sa avem nevoie de un DJ la petrecere, promit sa va invit”, a afirmat presedintele de sedinta, Pavel Marius Adrian.

„Rusine sa va fie pentru toate PUZ-urile din zone protejate pe care le-ati votat! (…) Tot votati PUZ-urile astea cu probleme, majoritatea PSD – ALDE”, a replicat Gadiuta.

Pentru ca reprezentantul USR a repornit piesa, Pavel Marius Adrian a anuntat excluderea lui Gadiuta din sedinta, pentru abateri repetate de la regulamentul CGMB.

„Asa l-ati exclus si pe domnul Badulescu? Rusine sa va fie!”, a mai spus Gadiuta.

Tudor Tim Ionescu (ALDE) a cerut un drept la replica, solicitand probe in sensul celor afirmate de reprezentantul USR.

„Un consilier general mai devreme a facut o afirmatie legata de voturi, care imi indica faptul ca dumnealui are cunostinta cine cum a votat. A spus ca doua partide politice au votat pentru o serie intreaga de proiecte. As dori sa vina cu dovezi in sensul afirmatiei. De unde are el acces la cine cum a votat? Daca nu, vom fi nevoiti, cel putin noi, de la ALDE, sa luam masuri legale”, a spus el.

Ulterior, Gadiuta a revenit in sedinta.

Discutii tensionate pe marginea PUZ-urilor au aparut si intre viceprimarul Aurelian Badulescu si Matei Tugui (USR).

Interventia a venit dupa un dialog intre arhitectul sef al municipiului Bucuresti, Stefan Dumitrascu, care a declarat ca cele 33 de proiecte de PUZ-uri de pe ordinea de zi reprezinta cumulat investitii de un miliard de euro, si Raluca Teodor (USR), care l-a intrebat daca pe langa oportunitatea financiara nu ar trebui luata in calcul si calitatea vietii.

In momentul in care Matei Tugui a cerut cuvantul, viceprimarul Aurelian Badulescu l-a intrerupt, spunandu-i ca inaintea lui au vorbit niste „clasici in viata”, nominalizand-o in acest sens pe viceprimarul Tomnita Florescu, de profesie arhitect. Matei Tugui a cerut sa i se taie microfonul viceprimarului.

„Nu vreau sa tac, ba, fraiere!”, a replicat Badulescu.

Tugui a precizat ca prin PUZ-uri se creeaza derogari care „formeaza o noua clasa de baieti destepti in urbanism”.

„Ba, du-te ba si lasa-ne!”, a spus viceprimarul.

Un alt moment tensionat l-a reprezentat dezbaterea pe marginea proiectului de hotarare privind situatiile financiare centralizate ale municipiului Bucuresti, cand Alexandru Gadiuta a dorit sa stie cum a fost posibil ca Municipalitatea sa ajunga sa aiba datorii curente de peste 3 miliarde de lei.

Aurelian Badulescu i-a replicat ca situatia a fost generata de faptul ca guvernul liberal nu a alocat primariei sumele defalcate.

„Dupa cum stiti, domnule Gadiuta, usoara tentativa de lider de grup USR, dvs faceti in acest moment o alianta cu PNL. Pentru mai multe lamuriri: [email protected]”, a spus Badulescu.

„E usor sa aruncati pisica in curtea altuia, dar voiam sa vad motivatii din partea primariei”, a afirmat Gadiuta.

„Pai banii sunt acolo si nu au venit”, a sustinut Badulescu.

Reprezentantul USR a replicat ca, potrivit proiectului, Guvernul a virat toate fondurile planificate, dar Badulescu l-a contrazis, adaugand si apelativul: „Papagalule!”.

Directorul economic al PMB, Emanuela Jugureanu, a explicat situatia. „In capitolul din situatiile financiare la care faceti referire dvs – datorii – sunt prevazute mai multe randuri, printre care transferurile catre subordonate, care sunt prevazute si la datorii, dar sunt si platite. Daca faceati o analiza, vedeati. De altfel, sunt creantele titlurilor executorii, care au fost esalonate intre timp. Practic din acea suma Primaria Capitalei avea de achitat un miliard, din care s-au facut esalonari la plata si am achitat 70% din acestea”, a spus ea.