Cine sunt cei sase ministri de la ALDE pe care Viorica Dancila ii trimite la Cotroceni!

7

Premierul Viorica Dancila a anuntat miercuri ca ii va trimite presedintelui Klaus Iohannis propuneri pentru mai multe ministere dupa discutiile pe care le-a avut cu disidentii din ALDE. Dancila propune trei parlamentari din partidul lui Tariceanu si inainteaza propuneri pentru Ministerul de Interne, unde expira interimatul lui Mihai Fifor si pentru Ministerul Educatiei. De asemenea, Viorica Dancila transmite si propunerea pentru postul de vicepremier pe probleme economice.

Loading...

Gratiela Gravilescu (ALDE)- Ministerul Mediului

Ion Cupa (ALDE)- Ministerul Energiei

Alexandru Baisanu (ALDE) – Relatia cu Parlamentul

Camelia Gavrila – Ministerul Educatiei

Dan Chirila – Ministerul de Interne

Dan Matei (consilierul lui Dancila) – vicepremier pentru probleme economice

„Am decis sa nominalizez reprezentanti ai ALDE pentru portofoliile ramase vacante. Am toata aprecierea pentru cei din ALDE care au inteles ca România are nevoie de stabilitate si au decis sa respecte votul românilor din 2016 si au decis sa ramânem impreuna. Este important sa continuam guvernarea.”, a declarat Viorica Dancila.

Premierul i-a transmis presedintelui ca spera ca de aceasta data sa nu blocheze propunerile.

„Sper ca de aceasta data domul presedinte Iohannis sa actioneze ca presedinte al României si sa nu blocheze propunerile. E important sa dam dovada de responsabilitate si dincolo de lupta politica trebuie sa primeze interesul României si al românilor.”, a mai spus Viorica Dancila.

Viorica Dancila ar vrea astfel sa evite votul Parlament pentru restructurarea Cabinetului. Dancila a apelat la disidentii din ALDE pentru a sustine ca Executivul nu si-a schimbat culoarea politica.

In partid s-au discutat in ultimele zile mai multe variante dar si riscul ca restructurarea sa nu treaca la vot. PSD a incercat o interpretare a Constitutiei, sugerând ca nu este nevoie de majoritatea de 233 de voturi pentru a aproba noua structura a Guvernului dupa iesirea ALDE de la guvernare.