Cifrele mai putin stiute care compun marele tablou numit Romania: Biserici – 18.300, cabinete stomatologice – 15.100, „pacanele” – 15.000! „Asta e modelul din societate. Toti vor sa ajunga ca Gigi Becali”

21

Aproape ca nu exista colt de bloc unde sa nu gasim cel putin o agentie de jocuri de noroc cu „pacanele” incluse. Imaginea este completata de farmacii si banci.

Loading...

Potrivit unui studiu realizat de un grup de sociologi, romanii au multe biserici, viseaza sa se imbogateasca peste noapte din pariuri sau „pacanele” si, desi exista peste 15.000 de cabinete stomatologice in Romania, sunt pe ultimul loc in Europa la igiena dentara, informeaza studiul publicat de libertatea.ro.

In fapt, numarul mare de cabinete stomatologice se datoreaza turismului medical, Romania fiind frecventata foarte des de cetateni italiani in special, care prefera sa se trateze la noi, unde preturile sunt incomparabil mai mici decat in Italia. Acelasi studiu releva faptul ca, in Romania, exista peste 30.000 de unitati in care oamenii isi risipesc banii din dorinta de a se imbogati peste noapte.

”Casele de pariuri arata ca suntem un popor care viseaza doar bani si care vrea sa se imbogateasca rapid. Este o piata incredibil de mare, iar daca nu ar exista profit, unitatile s-ar inchide. Doar ca ele se inmultesc pe zi ce trece si produc din ce in ce mai multi bani. Asta arata un singur lucru: avem nevoie de bani cat mai rapid si doar asa putem spera ca vine norocul peste noi. „asta e modelul din societate. Toti vor sa ajunga ca Gigi Becali. Ca doar e unul dintre cei mai bogati romani. Vor doar sa ii copieze pe cei care au reusit financiar, nimic altceva. Uitati-va in casele de pariuri cati copii sub 18 ani sunt. Sute! Legislatia nu se aplica, chiar daca ea interzice clar asta”, spune sociologul Ionas.

Acesta este completat de sociologul Ciprian Necula. ”Am un amic italian care e pasionat de fotografie si vede intr-un alt mod ceea ce avem noi in Romania. Dupa ce s-a plimbat prin tara, mi-a spus ca a observat ca suntem campioni la case de pariuri, cazinouri, banci si cabluri pe stalpi. Acest lucru nu se intampla in alte tari europene. Pentru ca in Italia, de exemplu, cazinourile sunt interzise, iar la noi aterizeaza zeci de avioane pline de doritori doar pentru asa ceva. E locul perfect pentru spalare de bani. Exista un turism international incredibil pentru cazinourile din Bucuresti. Romania este privita ca o patrie a jocurilor de noroc. Suna senzational, dar asa e”, explica acesta.

Va prezentam lista:

Biserici – 18.300

Cabinete stomatologice – 15.100

Agentii cu ”pacanele” – 15.000

Case de pariuri – 13.400

Farmacii – 9.700

Banci – 4.600

Pensiuni – 4.200

scoli primare/gimnaziale – 4.000

Agentii loto – 1.900

Hoteluri – 1.800

Biblioteci publice – 1.520

Licee -1.500

Gradinite – 1.200

Muzee -760

Spitale – 580

Camine de batrani – 405

Cinematografe – 90

Citeste mai mult aici