Cele mai vizitate capitale din lume in 2019! Ce loc ocupa Bucurestiul condus de Gabriela Firea!

2

Londra, Paris si Amsterdam sunt cele mai vizitate capitale din lume in 2019, in timp ce Bucuresti se afla pe pozitia 61 la nivel mondial si pe 28 in topul capitalelor europene, conform analizei realizate de reprezentantii unei platforme online de cautare pentru calatorii.

Loading...

„Cea mai cautata capitala este Londra, metropola Marii Britanii, urmata de Paris si Amsterdam. Orasele europene domina clasamentul, ocupand primele 7 pozitii in ierarhia atragerii turistilor. Istoria bogata, bogatiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igiena specifice statelor din vestul continentului contribuie impreuna la dezvoltarea industriei turismului”, se arata in analiza realizata de momondo.ro.

Intre capitalele tarilor europene, Bucuresti ocupa locul 28, fiind intrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Tara Galilor) si Riga (Letonia) . In schimb, la nivel mondial, capitala tarii noastre se afla pe locul 61, depasind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atragand mai putini turisti decat Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

Analiza mai arata ca turistii sunt atrasi si de preturile reduse pentru cazare, printre cele 5 orase cu media preturilor hotelurilor cea mai mica fiind si capitalele vizitate de turisti romani din ce in ce mai mult in ultimii ani: Vientiane (Laos) si Phnom Penh (Cambodgia) . Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazarii sunt Ankara (51 euro/ noapte), Kiev (58 euro/noapte) si Chisinau (64 euro/noapte).

„Pretul mediu al unei nopti de cazare in Bucuresti in 2019 este de 84 de euro, astfel tara noastra se claseaza pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind putin mai accesibila decat Buenos Aires (85 euro/noapte), dar mai scumpa decat Minsk (80 euro/noapte) sau Moscova (77,5 euro/noapte) . Cele mai scumpe orase analizate sunt Monaco (415 euro/noapte), Nassau – Bahamas (337 euro/noapte) si Victoria – Seychelles (279 euro/noapte) „, arata analiza citata.

Echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a studiat cautarile de hoteluri din 143 de orase-capitala din intreaga lume pentru a afla care sunt locatiile care atrag cei mai multi turisti si unde ar trebui sa se astepte la cele mai mari si cele mai mici preturi pentru cazare.

Trasatura specifica a oraselor care primesc multi vizitatori este posibilitatea de a caza calatorii care vin de pe alte meleaguri. Numarul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a masura interesul turistilor de pretutindeni pentru o anumita locatie, spun reprezentantii platformei de cautare.

momondo.ro este un motor de cautare gratuit care compara cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri si inchirieri auto la nivel global.