Cel mai recent sondaj de opinie. Nicusor Dan, alesul bucurestenilor pentru Primaria Capitalei

Candidatul sustinut de principalele partide de dreapta pentru Primaria Generala a Capitalei, Nicusor Dan, a prezentat, sambata, rezultatele unui sondaj de opinie care arata ca 33% din intentia de vot a electoratului din Bucuresti se indrepta catre el, Gabriela Firea situandu-se cu 2,5 procente in urma sa, arata ziare.com.

Nicusor Dan a prezentat, sambata, intr-o conferinta de presa, rezultatele unui un sondaj de opinie realizat telefonic, in perioada 16-17 septembrie, pe un esantion de 840 de bucuresteni. Cercetarea sociologica are o marja de eroare de 3,4% si a fost realizata de Novel Research.

Loading...

Conform rezultatelor prezentate de candidatul sustinut de PNL si USR-PLUS, in ceea ce priveste intentia de vot pentru Primaria Generala a Capitalei Nicusor Dan are 33%, Gabriela Firea – 30,5%, iar Traian Basescu se bucura de intentia de vot din partea a 9% dintre bucuresteni.

Totodata, 18,5% dintre alegatorii chestionati sunt indecisi, in timp ce 9% intentioneaza sa voteze cu alti candidati. La intrebarea „Merita primarul in functie un nou mandat?”, 54% dintre respondenti au considerat ca nu, 33% au raspuns afirmativ, iar 11% nu raspuns, conform datelor prezentate de Nicusor Dan.

De asemenea, 69% dintre cei chestionati au considerat ca va fi o competitie cu rezultat strans pentru functia de primar general. „Totul depinde de prezenta la vot”, a afirmat Nicusor Dan, invocand marja de eroare a sondajului. El a subliniat importanta unor dezbateri unu la unu intre principalii doi candidati pentru Primaria Generala.

„Pentru nehotarati cred ca e foarte important ca dezbaterea intre candidatii la Primarie sa aiba loc. Sunt candidatul care a venit in aceasta campanie cu proiecte, cu solutii. Am primit, in schimb, un sir de acuze si minciuni care sa ascunda bilantul corect al actualului mandat. Astept in continuare dezbaterea, consider ca refuzul la o dezbatere inseamna fuga de raspundere in fata bucurestenilor”, a mai afirmat Nicusor Dan.

Transparenta face diferenta