Cazul Sorinei a impartit Romania in doua tabere: Mama adoptiva dezvaluie prin ce traume a trecut fetita: „I-au spus ca vrem sa-i luam organele, sa-i facem rau”

4

Adoptia unei fetite de 8 ani a starnit un val imens de emotie si a impartit tara in doua tabere. Premierul Viorica Dancila a subliniat ca masurile luate trebuie sa fie foarte dure criticand interventia procurorului in acest caz. Asistentii maternali ai fetitei de 8 ani, luata cu forta din casa si incredintata parintilor adoptivi, au apelat la un avocat.

Loading...

Ramona Sacarin, mama adoptiva fetitei de 8 ani din Baia de Arama, a oferit un interviu postului Digi24 in care a spus ca modul in care fetita a fost scoasa din casa a fost „tulburator”. Ea a mentionat ca Sorina nu a vorbit deloc despre episodul traumatizant de vineri.

„Sorina este ca un copil normal care incepe sa-si cunoasca familia, e curioasa, vrea sa afle lucruri despre toti, vrea sa afle cine e tanar, cine e batran, unde locuieste. Face tot ce face un copil normal la varsta ei. Am incercat sa stam departe, sa se relaxeze, sa inteleaga ca este intr-o familie, s-a jucat cu fratiorul mai mic”, a spus Ramona Sacarin.

Ea spune ca a vazut imaginile de vineri, cand fetita a fost luata din casa asistentei maternale. „Incerc sa trec peste acest moment si sa o ajut si pe ea sa treaca peste acest moment, desi inca nu mi-a zis nimic, incerc sa ma gandesc ca e cu siguranta traumatizata”, a spus mama adoptiva.

Pe de alta parte, Ramona Sacarin sustine ca fetita era traumatizata in fiecare zi in casa asistentei maternale, pentru ca i se spunea ca familia adoptiva vrea sa ii faca rau si sa ii ia organele.

„Ce s-a intamplat vineri era nenecesar, dar nu se putea altfel. E rezultatul unei luni intregi in care noi, ca parinti, am incercat sa ne recuperam copilul, am batut la toate usile autoritatilor din tara asta. Daca acest lucru se intampla unui copil natural al nostru, am fi facut acelasi lucru, toti pasii posibili”, a spus ea.

Ramona Sacarin mai spune ca fetita era invatata de familia asistentei maternale sa respinga parintii adoptivi, ba chiar repeta cum sa ii refuze. Mai mult, la intalnirile de potrivire puteau discuta cu ea doar daca asistenta maternala era departe, altfel ii cauta cu privirea aprobarea sa faca orice.

„Era un copil traumatizat si stresat ca o sa o luam sa-i facem rau, normal ca nu a vrut sa plece. Ne-a povestit ca o invatau cum sa se comporte, sa refuze sa plece”, a spus mama adoptiva.

In opinia sa, actiunea de vineri nu ar fi avut loc daca asistenta maternala ar fi pregatit-o pe Sorina pentru adoptie, asa cum ii cerea meseria. Ramona Sacarin mai spune ca a semnalat acest lucru angajatilor de la Protectia Copilului si le-a propus chiar ca fata sa fie plasata temporar in alta forma de plasament, pana la finalizarea adoptiei.

Ramona Sacarin mai spune ca asistenta maternala a renuntat de doua ori la prioritatea de adoptie si ca nu a incercat sa o adopte, desi putea sa faca acest lucru si fara prioritate. Mai apoi, a incercat sa inceapa un demers de adoptie cand legea nu-mi mai permitea acest lucru, pentru ca Sorina era deja in procedura de potrivire cu familia Sacarin.