Cazul Sorina. Fetita din Baia de Arama adoptata de o familie de romani din SUA, a parasit tara impreuna cu parintii adoptivi!

8

Sorina, fetita de opt ani din Baia de Arama luata de autoritati de la asistentul maternal dupa ce a fost adoptata de o familie de romani din Statele Unite, a parasit tara, impreuna cu parintii adoptivi, pe la Aeroportul Otopeni.

Loading...

Potrivit Digi 24, Sorina Sacarin, fetita de 8 ani adoptata de un cuplu de romani din Statele Unite, a parasit tara, duminica dimineata, impreuna cu parintii adoptivi, pe la aeroportul Otopeni.

Mama adoptiva a Sorinei, Ramona Sacarin, a ridicat, vineri, pasaportul fetitei de la Serviciului pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Dolj. Ea a spus ca inca nu si-au facut planuri pentru plecarea din tara, intrucat nu stiau daca vor avea sau nu pasaportul. Joi, Judecatoria Slatina a decis ca fetita din Baia de Arama poate parasi tara.

”Deocamdata nu am stabilit niciun urmator pas. Nu puteam sa stabilim urmatorul pas din moment ce nu avea nicio informatie”, spunea mama adoptiva, explicand ca planurile se vor face de acum inainte.

Judecatoria Slatina a respins, joi, cererea procurorului general Bogdan Licu prin care solicita ca Sorina, fetita din Baia de Arama adoptata de o familie din America, sa nu poata parasi tara. Decizia este executorie, dar nu definitiva.

Procurorul general al Romaniei, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanta presedintiala prin care a solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre Sorina.

Cererea a fost adresata initial Tribunalului Mehedinti, care si-a declinat competenta catre Judecatoria Drobeta Turnu Severin, de unde dosarul a fost stramutat la Tribunalul Olt.

Aceasta instanta si-a declinat, insa, competenta inspre Judecatoria Slatina.

De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentintei prin care a fost incuviintata adoptia si a cerut suspendarea executarii sentintei. Cele doua solicitari au fost, insa, respinse de Curtea de Apel Craiova.

Sorina a fost luata de autoritati din locuinta asistentului maternal din Mehedinti care a crescut-o, dupa ce a fost adoptata de o familie de romani din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiatii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. in filmare se vede cum copilul, disperat, plange, se prinde de hainele femeii si striga ”mami, nu vreau sa plec”, in timp ce procurorul trage de ea si incearca sa o duca la masina, pentru a fi preluata de parintii adoptivi.

Inspectia Judiciara a dispus cercetarea disciplinara a procurorului de caz, dosarul aflandu-se la Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM.