Calin Popescu Tariceanu, umilit de un fost partener de guvernare: „E noaptea mintii. E cam muuuuult prea mult!”

3

Mihai Tudose neaga ca ALDE a primit misiune din partea Pro Romania pentru a negocia intrarea la guvernare a formatiunii lui Victor Ponta.

Loading...

„E noaptea mintii… Ca ALDE are si asa prea multe fata de ceea ce reprezinta… e problema PSD! Dar ca a devenit si petitoarea PRO Romania parca e cam muuuuult prea mult!!!”, a scris Mihai Tudose.

Acesta aminteste ca si fostul premier, Victor Ponta a sustinut ca Pro Romania nu va intra la guvernare.

„Asa ca, draga CEX, vezi cu alde ALDE ce faci!” este indemnul lui Tudose pentru fostii sai colegii din PSD.

Purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la Iasi, care au fost conditiile impuse de ALDE pentru a ramane la guvernare.

”Am propus PSD ca din cei 19 ministri patru sa apartina ALDE si patru sa apartina Pro Romania, fireste unul dintre cei patru avand si rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele doua partide. In acelasi timp am facut si o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor si cel al Dezvoltarii, PSD ar trebui sa renunte la unul. La fel intre Educatie si Sanatate, PSD va trebui sa renunta la un minister”, a spus Vosganian.

Premierul Viorica Dancila a confirmat, dupa sedinta CEX de luni, ca Victor Ponta si-a manifestat intentia de a intra la guvernare cu Pro Romania. CEX a decis sa il refuze.

„Majoritatea colegilor au decis ca nu este oportuna cooptarea PRO Romania. Noi avem o alianta puternica cu ALDE si vrem sa continuam pana in 2020. Declaratiile dlui Ponta au nemultumit colegii”, a declarat Dancila dupa sedinta CEX.

Intrebata daca Ponta si-a manifestat intentia de a intra la guvernare, Dancila a confirmat: „Am avut o discutie cu Victor Ponta despre o eventuala sustinere a guvernarii. Victor Ponta a lansat aceasta ipoteza, de a veni la guvernare, dar nu s-a finalizat cu un protocol de venire la guvernare”.