Bugetarii de lux, pe cale de disparitie in Guvernul Orban! Premierul, mesaj transant: Bugetarii pensionari nu mai au ce cauta in functii la stat: „Sa lucreze in privat”

19

Ludovic Orban a confirmat, duminica, intentia Guvernului de a interzice cumularea veniturilor din pensii cu castigurile salariale de la stat.

Loading...

”Sunt de acord cu interzicerea cumulului salariului cu pensia. Nu e normal ca persoane care s-au pensionat si beneficiaza de pensie sa beneficieze si de un venit in sectorul public, vreau sa fim foarte clari, aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat, si este vorba de foarte multi care s-au pensionat la 40 si ceva de ani din Politie sau din alte structuri si care, dupa ce s-au pensionat si au dobandit niste pensii, multe dintre ele peste media pensiilor, mai cumuleaza si venituri in sectorul public.

Aici este vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat sa poata sa cumuleze simultan pensia cu un venit din sistemul public. Daca vor sa lucreze in privat, nu avem absolut niciun fel de problema, de asemenea, daca vor sa isi continue activitatea, nici in privinta acestei chestiuni nu avem nicio problema, cu o singura conditie, sa aleaga venitul dobandit din salariu, daca vor sa lucreze”, a spus premierul, intrebat daca este de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul in sistemul public.

Orban a mentionat ca s-a perpetuat acest sistem care, din punctul sau de vedere, nu e normal.

„Eu cred ca administratia are nevoie de o modernizare, administratia are nevoie de oameni proaspeti, cu o alta viziune, care sa fie scoliti in sensul administratiei care se face la nivel european, in secolul 21 si, de asemenea, cred ca o persoana care lucreaza in serviciul public si in administratia publica trebuie sa primeasca un venit din activitatea pe care o desfasoara”, a afirmat el.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anuntat deja ca se lucreaza la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajati in institutii de stat.

„Trebuie sa existe existe o justa masura pentru cei care, desi au varsta de a putea lucra, beneficiaza de pensie, dupa care se angajeaza in sistemul public. Are legatura cu justetea unei masuri fata de o situatie data in care o persoana, desi in plina forma de munca, dupa ce primeste pensia se angajeaza tot intr-o institutie publica, de unde vine concluzia ca ea poate munci in continuare”, a declarat ministrul.