Bucurestiul a iesit din scenariul rosu. Prefectul Capitalei anunta cand se ridica restrictiile

10

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, vineri, ca daca se mentine trendul descendent al ratei de infectare, in 48 de ore va fi convocat Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) pentru aplicarea masurilor de relaxare.

„Vom astepta cele 48 de ore prevazute de hotararea de guvern – e perioada in care Comitetul se intruneste – si, daca se mentine trendul descendent al ratei de infectare, vom convoca si vom constata scaderea sub acest prag de 3 la mie si vom dispune masurile, respectiv permiterea functionarii salilor de spectacol si a restaurantelor, fara depasirea capacitatii de 30% din numarul de locuri”, a afirmat Alin Stoica, pentru Agerpres.

Loading...

El a adaugat ca incidenta este foarte putin sub 3 la mia de locuitori, iar Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta nu va fi convocat mai devreme de 48 de ore.

„Nu vom lua masura aceasta mai devreme, ci vom astepta cele 48 de ore. Suntem foarte putin sub 3 la mie, suntem la 2,98 la mie. De asemenea, trebuie sa asteptam si recomandarile specialistilor epidemiologi de la DSP”, a spus prefectul Capitalei.

Potrivit legislatiei, la scaderea incidentei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, pot fi deschise restaurantele la interior la capacitate de 30% si in intervalul orar 6,00 – 22,00.

De asemenea, organizarea si desfasurarea activitatii in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si concerte sunt permise cu participarea publicului pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului. Cea mai mare incidenta a fost inregistrata in Bucuresti in 31 martie, 7,08 la mia de locuitori.