Bogdan Chirieac, suparat ca Dragnea a ramas in puscarie: „Este ultimul detinut politic din Romania. Mare nefericire pentru aceasta tara”

54

Bogdan Chirieac a atacat violent decizia Tribunalului Bucuresti, prin care s-a respins definitiv eliberarea conditionata a lui Liviu Dragnea. ”Decizia a fost luata in alta parte si ne-a fost comunicata de un complet de judecata, din mare nefericire pentru aceasta tara”, a declarat Chirieac la Antena 3. Chirieac a beneficiat de contracte un milion de lei direct de la PSD pe vremea lui Dragnea.

”In opinia mea, Liviu Dragnea este ultimul detinut politic din Romania. Decizia de eliberare a sa va fi una politica, nu juridica. Nu poti sa iei 3 ani si jumatate de puscarie pentru doua femei care lucrau la manutanta si erau de la prefectura.

Loading...

Liviu Dragnea avea toate atuurile pentru a fi eliberat conditionat. Iata ca un complet pe care ni-l doream independent, in opinia mea, a judecat dupa alte criterii, probabil s-a luat decizia dupa alte criterii si a hotarat ca Liviu Dragnea sa ramana in puscarie. Atentie! Liviu Dragnea nu este condamnat pentru viol, pentru talharie, pentru crima, nici macar pentru coruptie in acest dosar. Sunt lucruri care se vad la fiecare colt al patriei: doua femei platite de presedintia Consiliului Judetean, care lucrau pentru PSD, ceea ce se comite de catre majoritatea partidelor din Romania, ca sa stim despre ce vorbim. Lipitorii de afise primesc slujbe la stat, ca unde e mai bine decat la stat.

(…) Decizia a fost luata in alta parte si ne-a fost comunicata de un complet de judecata, din mare nefericire pentru aceasta tara”, a declarat Chirieac la Antena 3.

Tribunalul Bucuresti a respins, joi, solicitarea fostului stapan al PSD, Liviu Dragnea, de eliberare conditionata. Decizia este definitiva.

Decizia tribunalului vine duoa exact 2 ani de la incarcerarea lui Dragnea.
„Respinge contestatia formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondata”, arata tribunalul. Liviu Dragnea va putea sa faca o noua cerere pentru a fi eliberat peste trei luni.

Avocata Flavia Teodosiu a spus miercuri ca nu exista date ca Dragnea nu si-a insusit decizia de condamnare, el indeplinind toate conditiile pentru a fi eliberat: conduita corespunzatoare, staruinta in munca, indeplinirea fractiei de 2/3 din pedeapsa.

„Se tot face vorbire despre participarea la programele educative. In fapt, sunt niste teste grila pentru care primesti recompensa, daca obtii punctaj maxim. Domnul Dragnea e inginer, nu e medic sau neurolog. Nu a luat punctaj maxim la unele teste grila, pentru ca erau intrebari despre cum functioneaza creierul, cum debuteaza diabetul. La alte teste i s-a spus ca sunt sub nivelul lui de pregatire. Acesta e motivul pentru care nu a luat creditele, nu ca a absentat”, a declarat Flavia Teodosiu.

Audiat prin videoconferinta, Dragnea a afirmat ca a suportat „toate abuzurile” in inchisoare.

„Tot ce a spus doamna avocat este sustinut de mine. Am avut o sanctiune. Este vorba despre o convorbire online dintre mine si o persoana de pe lista suport aprobata de penitenciar. Eu trebuie sa primesc o pedeapsa pentru ca am criticat puterea? Sunt o persoana relativ cunoscuta. Poate sa spuna cineva despre mine ca am avut un comportament negativ? Am suportat toate abuzurile la adresa mea in aceste luni: dreptul la hrana, la sanatate, la munca. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis. Eu am inteles pentru ce am fost adus aici. Nu inteleg de ce nu pot beneficia de dreptul de liberare. Am imbunatatit viata a milioane de romani, fara sa cer nimic in schimb”, a afirmat fostul lider PSD.