Bilant sumbru in urma incendiului de la Spitalul Piatra Neamt. 10 pacienti au murit, iar alte sapte persoane sunt in stare grava

36

Zece pacienti care erau bolnavi de COVID si erau intubati au decedat dupa ce un incendiu a izbucnit sambata dupa-amiaza la Sectia ATI din incinta Spitalului Judetean Piatra Neamt, potrivit celui mai nou bilant. Alte sapte persoane, intre care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt in stare grava. inca trei cadre medicale – un medic si doua asistente – au primit ingrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai buna si nu necesita internare.

Este cel mai grav bilant dupa tragedia de la Colectiv, iar Parchetul General a deschis o ancheta penala. Marea majoritate a spitalelor din Romania sunt in curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip, a declarat la Digi24 ca existau o serie de nereguli la Spitalul Judetean Piatra Neamt in ceea ce priveste siguranta la incendii. Spitalul este in subordinea Consiliului Judetean Neamt.

Loading...

„Un Colectiv, nu am alte cuvinte”, a declarat la Digi24 primarul municipiului Piatra Neamt, Andrei Carabelea, care a relatat ca a vazut cu ochii sai cum un barbat isi recunostea mama printre victime.

Inca nu se stie de la ce a pornit incendiul, dar fara indoiala flacarile au fost amplificate de instalatiile de oxigen existente in salonul de terapie intensiva. Toata aparatura era noua, a declarat managerul spitalului la Digi24.