Bilant coronavirus Romania: Trei din cele 6 persoane infectate au fost declarate vindecate!

11

In Romania au fost confirmate, pana acum, 6 infectii cu coronavirus. Trei dintre pacienti au fost declarati vindecati. Autoritatile fac apel la populatie sa se informeze doar din surse oficiale si credibile.

Trei din cele sase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul Romaniei au fost declarate vindecate. Primul caz depistat in tara, barbatul din judetul Gorj, a fost externat. Ceilalti doi pacienti, femeia in varta de 38 de ani si barbatul in varsta de 48 de ani, internati intr-un spital din Timisoara, au fost declarati vindecati dupa ce doua teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ, informeaza Grupul de Comunicare Strategica.

Loading...

Cele doua persoane, declarate vindecate la Timisoara, vor ramane sub supraveghere medicala pana in momentul externarii lor. In acest moment, mai sunt internati 3 pacienti diagnosticati cu infectie cu COVID-19 (coronavirus) in centre medicale specializate in tratarea bolilor infectioase din Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, starea de sanatate a acestora fiind stabila, iar evolutia acestora este monitorizata permanent de personal medical.

La nivel national se afla in carantina 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusa masura auto-izolarii la domiciliu.

Pana la aceasta ora au fost prelevate si analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit in Romania din zone afectate de infectia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat in contact cu pacienti confirmati cu acest virus. Dintre acestea, 651 au iesit cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Cetatenii care doresc informatii despre situatiile legate de COVID – 19, despre modul in care se manifesta virusul, modalitati de prevenire a imbolnavirii si alte detalii legate de conduita preventiva pot apela numarul 0800800358. De asemenea, cetatenii romani din strainatate pot solicita informatii numarul de telefon +4021.320.20.20.