Baronul Badalau, atac violent la adresa premierului Orban: „Mars, javrelor! Cine esti tu, mai, neispravitule, sa-i spui unei somitati ca profesorul Strainu Cercel cum trebuie testati oamenii?”

10

Senatorul PSD Niculae Badalau lanseaza un atac extrem de violent la adresa premierului Ludovic Orban, pe care il catalogheaza drept „javra” pentru ca a indraznit sa il contrazica pe Adrian Streinu Cercel.

„Oameni buni, ca cineva sa te inteleaga, trebuie sa-i vorbesti pe limba lui. Nu-i spui unui caine ‘zat’, ca nu te intelege. Zi-i mars! Asa ca, ‘mars’, javrelor, jos labele de pe oamenii destepti ai Romaniei, oamenii in care populatia are incredere si care sunt singurii care stiu ce trebuie facut in aceste momente grele. (…) Astazi, rusinea asta de prim ministru indrazneste sa-l contrazica pe profesorul Strainu Cercel in ceea ce priveste testarea unui numar cat mai mare de bucuresteni. (…) Cine esti tu, mai, Sica, sa-i spui unei somitati ca profesorul Strainu Cercel cum trebuie testati oamenii? Ce criterii de prioritizare stii tu mai, neispravitule?”, scrie Badalau pe Facebook.

Loading...

Badalau a scris gresit numele „somitatii”, el fiind Streinu, nu Strainu.

Premierul Orban a declarat, vineri, ca nu pot fi testate persoane in mod aleatoriu, asa cum doresc Gabriela Firea si Streinu Cercel.

„Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate in mod aleatoriu. Povestile care circula ca ne apucam noi sa selectam 10 mii de oameni sa-i testam sunt povesti. Exista o procedura, exista criterii de prioritizare, exista o ordine a prioritatilor in ceea ce priveste testarea persoanelor, care este determinata de modul in care evolueaza cazurile si de capacitatea noastra de diagnosticare”, a spus premierul, conform Aktual24.

Postarea integrala a lui Badalau:

Asist, cu stupoare, la cel mai sinistru circ pe care un guvern si l-a permis vreodata in acesta tara! Tragic este ca acest guvern nu intelege nici acum, la multe ceasuri trecute de la cel de-al douasprezecelea, ca mor oameni!

In Romania mor oameni pentru ca niste nemernici nu inteleg ca acum trebuie sa ”guverneze” specialistii, oamenii capabili sa produca solutii pentru tragedia pe care o traversam si nu politruci care invartesc afaceri oneroase si care genereaza imbogatiti de urma dramei prin care trece tara.

Cea mai sinistra mostra de incompetenta a dat-o, astazi, Ludovic Orban, zis si Sica Mandolina, cand a avut tupeul sa lanseze un atac abject la omul care, de saptamani bune, se lupta sa repare incompetenta guvernului de a gestiona criza provocata de coronavirus, profesorul Strainu Cercel.

Oameni buni, ca cineva sa te inteleaga, trebuie sa-i vorbesti pe limba lui. Nu-i spui unui caine ”zat”, ca nu te intelege. Zi-i mars! Asa ca, ”mars”, javrelor, jos labele de pe oamenii destepti ai Romaniei, oamenii in care populatia are incredere si care sunt singurii care stiu ce trebuie facut in aceste momente grele.

Ai vostri au aratat cat pot: ministrul Polisano si-a pus palma in dos si-a disparut, dezertand, ca un las, in cele mai dificile momente, cand cazurile de infectare cu coronavirus cresc pe zi ce trece. Sau i-a fost frica de ce l-ati pus sa faca? Asta va trebui sa vedem intr-o buna zi, cand lucrurile se vor mai calma.

Astazi, rusinea asta de prim ministru indrazneste sa-l contrazica pe profesorul Strainu Cercel in ceea ce priveste testarea unui numar cat mai mare de bucuresteni.

Cine esti tu, bai, Sica Mandolina, sa stii mai bine decat specialistii ce trebuie facut? Pe eticheta carei sticle ai citit tu cate persoane este indicat sa fie testate?

Ah, spuneti, bai, ca n-aveti teste, ca nu v-a interesat sa faceti achizitii de echipamente din timp, cand OMS avertiza statele sa ia masuri impotriva acestui virus nenorocit iar voi visati…alegeri anticipate pe pereti!

V-ati trezit acum si dati vina pe PSD! Pai, mai, pseudo prim ministrule, cine a redus la jumatate bugetul Sanatatii? Cine spunea ca Sanatatea nu este o prioritate pentru Guvernul vostru? A fost singurul lucru adevarat pe care l-ati spus si voi, iar acum se confirma! Dati din colt in colt, in timp ce medicii ne cad pe capete din cauza lipsei echipamentelor de protectie!

Dar ce va pasa voua! Va izolati repede in vilele lui Gheorghiu Dej si cititi etichetele de pe sticlele aflate in vasta ”biblioteca” de la subsol, in timp ce romanii striga disperati ca nu au nici masti de protectie, nici manusi, nici echipamente, nici macar medicamente pentru bolile cronice de care sufera!

Cine esti tu, mai, Sica, sa-i spui unei somitati ca profesorul Strainu Cercel cum trebuie testati oamenii? Ce criterii de prioritizare stii tu mai, neispravitule? Adica o sa hotarati voi, acolo in sediul PDL din Modrogan cine trebuie sa traiasca si cine sa moara? Cum vor fi selectati? Ia, zi tu? Dupa carnetul de partid ca la Suceava unde s-a testat, ilegal, tot activul PNL in timp ce medicii si asistentele zaceau pe patul de spital ca nu erau teste suficiente si pentru ei?

Cine a interzis ca doctorul Arafat sa mai iasa in fata oamenilor? Sa nu va fie teama ca va ia caimacul ala electoral de care tineti voi cu dintii si acum in situatia cand mor oameni, fiindca stiti vorba aia, de ce ti-e frica nu scapi!

Lasati specialistii sa faca ce stiu ei si voi ocupati-va de ale voastre, de masuri care sa ne fereasca de o tragedie si mai mare, aceea unui colaps economic. De trei saptamani n-ati luat nicio masura concreta si batuta-n cuie in ceea ce priveste protectia oamenilor si a agentilor economici loviti de aceasta situatie fara precedent in Romania.

Sau poate e greu sa spui acum ”stapane, trebuie sa pierzi si tu ceva bani, ca situatia e grea”.

O fi greu, dar voi guvernati o tara iar prima voastra grija trebuie sa fie cea a salvarii romanilor nu a bancilor sau multinationalele.

Daca ma gandesc bine, chiar n-as sti sa spun care napasta e mai mare: coronavirusul sau acest guvern al vostru, incapabil sa treaca tara cu bine prin aceasta criza.

Pentru ca la noi, singura certitudine pe care ne-o da guvernul vostru este aceea a lui ”scapa cine poate”!

Adunati-va, guvern de ratutiti, fiindca acum nu mai este vorba nici de PSD, nici de politica, nici de alegeri. Acum este vorba doar despre romani, despre cum gestionam acesta criza astfel ca, la sfarsitul ei, sa avem cat mai putine pierderi.

Lasati specialistii sa-si faca treaba si sa comunice cu oamenii si nu-i mai bruiati cu politruci analfabeti functional care mai rau incurca! Iar asta e valabil inclusiv pentru tine, Sica Mandolina!