Avocatul lui Trump arunca bomba in scandalul momentului de peste Ocean: „Stati sa vedeti cand ajungem la Romania!”

10

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, sustine ca are informatii despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea in Romania. A facut aceasta dezvaluire la televiziunea de casa a presedintelui american, Fox News, dar nu a dat niciun detaliu care sa clarifice despre ce fapte i-ar incrimina pe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidentiale de anul viitor, si pe fiul sau, Hunter.

Loading...

A fost un pasaj foarte scurt dintr-un interviu la Fox News, dupa ce moderatorul emisiunii i-a spus ca a fost acuzat ca face declaratii fara acoperire.

Acela a fost momentul in care Giuliani a spus ca mai sunt dezvaluiri pe care urmeaza sa le faca si a scos o tableta pe care a spus ca are toate informatiile si ca va ajunge la Romania.

Reporter: Echipa de campanie a lui Joe Biden a scris o scrisoare acestui post de televiziune spunand ca dumneavoastra n-ar trebui sa fiti invitat in nicio emisiune pentru ca jurnalistii va permit sa faceti declaratii absurde, nejustificate si sa spuneti miniciuni sfruntate. Care este reactia dumneavoastra?

Rudy Giuliani: Eu nici n-apuc sa inchei o propozitie. Sunt contrazis imediat. Ia uitati-va la un interviu cu oamenii lui Biden sau cu unul dintre lacheii democratilor, ei primesc un sfert de ora pentru un raspuns. si ei spun prostii, gen Hunter Biden nu e de vina, punct. Eu sunt contrazis la un minut dupa ce am deschis gura. Eu n-apuc sa spun nimic. Motivul pentru care nu ma vor in direct este ca ei stiu ceva despre care voi nu vorbiti. Eu am totul aici.

Reporter: in regula, conversatia va continua dupa…

Rudy Giuliani: Avem multe dezvaluiri. inca n-am ajuns la Romania. Stati sa vedeti cand ajungem la Romania. Uitati ce ma preocupa: omul e un escroc, un mare escroc si si-a batut joc de Statele Unite.

Declaratia vine dupa ce un denuntator anonim l-a acuzat pe presedintele american ca a facut presiuni asupra presedintelui Ucrainei pentru a obtine informatii compromitatoare despre Joe Biden si fiul acestuia, informatii care l-ar putea ajuta in campania pentru alegerile prezidentiale de anul viitor.

Sunt voci in SUA care spun ca Trump a facut abuz de putere cand a cerut aceste informatii si a vorbit despre blocarea unui ajutor militar destinat Ucrainei. Prin urmare, Trump trece acum printr-o procedura foarte rar intalnita in SUA, care poate duce la punerea sub acuzare pentru delicte comise in timpul mandatului.

In Ucraina, spune Trump, familia Biden ar fi facut presiuni pentru inlaturarea unui procuror.

in august 2018, Rudy Giuliani a semnat o scrisoare adresata presedintelui Klaus Iohannis in care spunea ca in lupta anticoruptie din Romania exista niste derapaje, ca se comit niste abuzuri si se plangea de felul in care lucreaza DNA. Aceasta, in conditiile in care Departamentul de Stat al SUA avea o pozitie total diferita si sustinea eforturile anticoruptie din Romania.

Rudy Giuliani nu a vorbit in numele lui Donald Trump, ci fusese platit de o firma de lobby, care, de altfel, a scris si textul. Statul american s-a delimitat imediat de acea scrisoare, scrie Digi24.