Avertizare meteo. Urmeaza trei zile de instabilitate atmosferica accentuata: vijelii, ploi torentiale si grindina

24

Meteorologii au transmis duminica o avertizare generala de vreme severa, potrivit careia, dupa canicula si disconfort termic ridicat, urmeaza perioade de instabilitate atmosferica accentuata. Avertizarea intra in vigoare duminica, la ora 13:00 si este valabila pana miercuri, la ora 6:00.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, in dupa-amiaza zilei de duminica (23 august) si in noaptea de duminica spre luni (23/24 august) la munte, in regiunile vestice, nordice si centrale, apoi si in restul teritoriului.

Loading...

Se vor semnala intensificari ale vantului, vijelii, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.

In plus, in regiunile sudice si sud-estice, duminica si luni, local va fi canicula, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala va atinge si pe arii restranse va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi, in general, de pana la 34…35 de grade, iar duminica, izolat, pana la 37 de grade in Lunca Dunarii.

Prognoza meteo speciala pentru Bucuresti: caldura mare, urmata de furtuni

Vremea va fi calduroasa si in Capitala, cu precadere duminica (23 august) si luni (24 august), cand in cursul dupa-amiezilor disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura – umezeala (ITU) va depasi usor pragul critic de 80 de unitati.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate incepand din a doua parte a zilei de luni (24 august), astfel incat va creste probabilitatea pentru aparitia averselor ce pot avea caracter torential, descarcarilor electrice si intensificarilor de vant posibil cu aspect de vijelie, iar cantitatile de apa vor putea depasi 15…20 l/mp.

Temperatura maxima va fi de 34-36 de grade, usor mai scazuta marti (25 august), iar cea minima se va situa intre 17 si 20 de grade.