Avertizare de la meteorologi: Cod portocaliu de furtuni in 18 judete si in Bucuresti

5

Pentru 18 judete din tara si pentru Capitala, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, atentionare cod portocaliu de ploi si grindina, valabila pana joi noaptea.

Loading...

Potrivit ANM, in judetele Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Vrancea, Galati, Brasov, Covasna, Harghita, Constanta, Tulcea, precum si municipiul Bucuresti si in zona de munte a judetelor Mures si Bacau, vor fi perioade cu intensificari puternice ale vantului (rafale de peste 80…100 km/h), vijelii, grindina de dimensiuni medii si mari, frecvente descarcari electrice si averse torentiale.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si izolat 50…70 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la inceputul intervalului in centrul tarii si la munte, iar dupa-amiaza si in prima parte a noptii, mai ales in sud-est.

Avertizarea este valabila pana joi, la ora 3.00.

Potrivit prognozei speciale pentru Bucuresti emise de Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul 3 iulie, ora 10:00 – 4 iulie, ora 10:00 vremea va fi instabila dupa-amiaza si noaptea, cand vor fi innorari temporar accentuate, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii, frecvente descarcari electrice si averse, posibil torentiale si grindina. Cantitatile de apa cazute in intervale scurte de timp sau prin acumulare vor depasi 10 – 15 l/mp si izolat 25 l/mp.

Valorile termice, desi in scadere fata de ziua anterioara, vor caracteriza o vreme calduroasa la amiaza, iar disconfortul termic se va mentine ridicat. Astfel, temperatura maxima va fi de 32…33 de grade, iar cea minima de 18…19 grade.