Avertismentul unui medic: Multi pacienti COVID vin de acasa in stare grava, cand plamanul e doua treimi distrus

52

Masurile stricte luate in Judetul Timis dau rezultate: spitalele COVID din Timisoara incep sa aiba paturi libere, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babes din Timisoara. Problema grava ramane insa faptul ca multi pacienti vin la spital cand deja starea lor este foarte grava si ajung direct la Terapie Intensiva.

„La noi masurile au inceput sa dea roade, am intrat intr-o faza de platou si o usoara scadere. Am inceput sa avem locuri in spitale. in spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri si in cele suport inca pe atat. in schimb, avem cazuri severe si foarte severe, care stau cu patologie la domiciliu si vin cu patologie avansata, in care plamanul e doua treimi distrus”, a spus Oancea la Digi24.

Loading...

El a adaugat ca mare parte din aceste cazuri severe sunt inregistrate in randul tinerilor.

„In special tineri si se pare ca in ultimul timp, avem pacienti cu mai multe afectiuni neurologice si oculare. Obezitatea e un factor de risc des intalnit la aceste cazuri”, a mai spus Oancea.

El a explicat si care sunt aceste afectiuni: „ochi confuzi, tulburari oculare, vad pete, cateodata vad alb-negru, diverse afectiuni”

„Dar sub tratament isi revin”, a adaugat el.

Medicul spune ca oamenii trebuie educati astfel incat sa inteleaga ca daca au simptome de COVID care nu trec repede, trebuie sa mearga la spital.a

„Cand un pacient are febra si nu se remite, ar trebui sa sune la 112 sau sa se adreseze spitalului. Cand disfunctia respiratorie e avansata, e intr-o forma severa. Observam ca mai nou familia sau cei care sunt langa el il aduc mai „cu forta”, pentru ca-si dau seama ca nu se simte bine”, a spus Oancea.