Avertismentul medicului Emilian Imbri: „Bucurestiul se va inchide mai mult ca sigur. In momentul asta circula foarte multi oameni care sunt cu test pozitiv”

94

Expertul in sanatate Emilian Imbri, fost director al Spitalului Victor Babes, a anuntat miercuri dimineata ca „Bucurestiul se va inchide mai mult ca sigur”.

„Sunt pareri personale, bazate pe ce am observat ca se intampla si nu numai la noi, se intampla si in alte tari. Sunt pareri personale pe care mi le asum si pe care probabil ca timpul le va dovedi, daca nu se dovedesc, eu nu pot decat sa-mi cer scuze, ca am facut o greseala. Deci, pe ce ne bazam? Pe faptul ca, intr-adevar, a inceput de vreo doua saptamani sa creasca numarul de infectari, fapt dovedit prin numarul mare de prezentari la spital si ca paturile de spital sunt pline”, a declarat Emilian Imbri la Digi24.

Loading...

„Iarasi este foarte clar, daca acum doua luni in spitalul Babes unde am lucrat eu erau peste 200 de locuri libere, in momentul de astazi nu mai este niciun loc liber. Nu vorbim de ATI, asta este un subiect inchis, pentru ca nu cred ca a fost o zi in care un pat de terapie intensiva sa fi fost liber. Sau, daca a fost liber, a fost cateva ore. La numarul mare de infectari, sigur ca nu avem numarul pe care l-am avut in decembrie, cand intrasem usor intr-o spaima, aveam 10.000-12.000 de infectari pe zi. Firesc, lumea a intrat in panica. Doar ieri avem 5-6.000 de infectari si cu toate astea nu mai sunt paturi in spitale. De ce oare? Pentru ca inainte erau cazuri usoare, care puteau sa stea si acasa. Acum se pare ca vin la spital, fara nicio frica, cei care nu se mai simt bine acasa si sunt bolnavi, au teste pozitive, ei continua sa ramana acasa si stau pana cand realizeaza ca sunt la o limita. Unii realizeaza la timp, altii inca nu realizeaza si ajung cu o zi, doua peste aceasta limita sensibila si cine incearca sa-i recupereze face eforturi foarte mari”, a adaugat Imbri.

Intrebat despre declaratia facuta la TVR ca „Bucurestiul se va inchide mai mult ca sigur”, specialistul a precizat ca „este foarte greu”.

„Ar trebui cineva deasupra sa vada mai multe punct de vedere, sa vada orizontul, daca mai poate cineva. Cum poti sa inchizi un oras? In momentul ala s-a terminat, nu mai circula nimeni, este cel mai tare punct economic din Romania, deci va fi foarte greu, insa, eu am spus ca probabil se va inchide – nu ca va fi inchis de cineva, ca n-are nimeni curaj sa faca treaba asta – se va inchide probabil din cauza numarului foarte mare de persoane infectate. Cum am putea sa evitam acest lucru? Eu as avea o singura rugaminte: rog macar persoanele bolnave, infectate, sa stea in casa si sa nu circule. Eu va asigur ca in momentul asta circula foarte multi oameni care sunt cu test pozitiv si foarte multi care nu au testul, dar sunt infectati. Eu as cere tuturor sa transmita acest mesaj: macar cei care stiu ca sunt infectati sa sada locului. Intr-o astfel de situatie virusul circula cu masca si cu adeverinta. Virusul s-a mascat, s-a imprietenit cu niste persoane care il transporta de colo, colo cu masca si cu adeverinta”, a mai spus Imbri.