Avertismentul medicului Beatrice Mahler: Oamenii nu mai vin pentru test. Poate urma o explozie de imbolnaviri

39

Relaxarea restrictiilor in Bucuresti se bazeaza pe scaderea numarului de infectari din ultimele zile. Cifrele insa, spun medicii din prima linie, nu sunt relevante pentru ca, de fapt, oamenii infectati prefera sa se autoizoleze sau sa se testeze singuri, fara sa nu mai mearga la spital. Beatrice Mahler, managerul Institutul Marius Nasta, a declarat la Digi24 ca in acest context, lipsa unor anchete epidemiologice ar putea duce la un nou val de imbolnaviri.

„Ma ingrijoreaza un aspect, in acest moment oamenii nu mai vin sa se testeze, stau acasa, si vin cand manifesta simptome. Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID si nu solicita testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vacinii si prietenii, prefera sa se retraga si sa iasa din boala singuri fara sa afle lumea. Exista riscul ca nefiind declansata ancheta si o parte din cunoscuti sa fie bolnavi, putem sa ne asteptam la o explozie de cazuri in viitor si sa nu stim de unde vin”, a spus Mahler la Digi24.

Loading...

Beatrice Mahler mai spune si ca noua tulpina de coronavirus trebuie sa determine o mai mare grija si atentie, pentru faptul ca esti mult mai contagioasa si are o rata de mortalitate mai ridicata.

”La inceput am avut doar informaţia ca se transmite mai uşor, noua tulpina, acum ştim ca mortalitatea este mai mare. Este de aşteptat ca atunci cand apare o tulpina noua, informaţiile despre ea sa vina treptat, iar acest lucru trebuie sa ne puna in garda şi pe noi şi sa ne faca atenţi şi sa ne faca responsabili pentru ca povestea coronavirus nu s-a incheiat”, a mai spus Beatrice Mahler.

Directorul Institutului ”Marius Nasta” a recomandat din nou purtarea maştii, distanţarea fizica, dar si vaccinul, ca solutie pe termen lung.

”in acest moment trebuie sa ne gandim la doua soluţii, soluţii pe termen mediu şi scurt sunt purtarea maştii, regulile pe care le cunoaştem şi ele trebuie sa ramana reguli de aur pentru urmatorul an, insa vaccinul vine ca o soluţie terapeutica, prima şi singura din acest moment, pentru infecţia SARS CoV-2. Cu siguranţa, in momentul in care o mare parte dintre noi vom fi vaccinaţi, speranţa unei vieţi normale este cea care cred ca trebuie sa ne motiveze pe toţi sa mergem catre aceasta soluţie”, a conchis Mahler.