Avertismentul lui Traian Basescu care provoaca fiori: „Vladimir Putin vrea sa ajunga la gurile Dunarii, nu am dubii”

61

Fostul preşedinte Traian Basescu s-a declarat convins, la Romania TV, ca Vladimir Putin vrea sa ajunga la gurile Dunarii.

Fostul preşedinte a vorbit despre exercitiile la scara larga în Crimeea şi în Marea Neagra, la care participa peste 10.000 de militari şi 40 de nave de razboi, precum şi 20 de vase auxiliare ale Rusiei.

Loading...

„Abia acum li s-a vazut amploarea într-un poligon situat la 200 de kilometri de frontiera Ucrainei. Nu au fost tancurile la linia de frontiera. Au fost în poligoane, la distanta destul de mare. A însemnat o concentrare mare de trupe, a fost cu toate categoriile de arme – şi armata terestra şi aeriana şi navala. Exercitiile navale ruseşti mai continua în Marea Neagra”, a precizat Traian Basescu, la Romania TV.

„Nu vreau sa spun ca Putin nu sta cu ochii pe gurile Dunarii. Mai devreme sau mai tarziu va vrea sa ajunga sa aiba frontiera pe bratul Chilia. A gandit sa o faca şi în 2014. A încercat mascarada din Crimeea şi Odessa şi nu a mers şi atunci s-a oprit la Mariopol, dar mai devreme sau mai tarziu va vrea sa ajunga prin sud estul Ucrainei va vrea sa ajunga la gurile Dunarii. Nu am dubii”, a explicat Basescu.

„Strategic, Rusia considera ca are nevoie pentru securitatea ei şi de acces pe Dunare. De aici pana a proiecta un pericol pentru Romania, calea e lunga. De pe alta parte, orice şef al statului rus, cand pui o baza militara la Kogalniceanu, mai tii şi o mie de puşcaşi marini acolo, mai faci o baza aeriana la Tuzla, mai pui sistemul antiracheta la Deveselu, mai duci efective NATO în Polonia, ticseşti de armate NATO tarile Baltice, sa nu te aştepti sa nu faca şi Putin un exercitiu militar catre frontierele lui”, a afirmat fostul preşedinte al Romaniei.