Avertismentul lui Elon Musk: Sunt 100% sanse sa aibă loc extinctia in masa pe Pamant

92

Miliardarul Elon Musk, CEO al companiilor americane Tesla și SpaceX a avertizat omenirea, într-o postare de rețeaua de socializare Twitter, că ”toate speciile de pe Pământ au 100% șanse să dispară, într-o extincție în masă”, cu excepția cazului când pământenii se vor muta într-o altă lume, transmite Ziare.com.

O lucrare recentă publicată de Biological Reviews, pe 10 ianuarie 2022, a oamenilor de știință de la Universitatea Cornell arată că pe planeta noastră au avut loc cinci extincții în masă cauzate de fenomene naturale extreme, iar a șasea a început deja, potrivit Interesting Engineering.

Loading...

Echipa condusă de Robert Cowie a estimat că 260.000 de specii de pe Pământ au dispărut începând cu anul 1500. Savantul și colegii săi sugerează că eforturile de conservare a vieții de pe Terra, deși limitate, trebuie continuate, iar biodiversitatea este necesar să fie bine documentată.

Atunci când un utilizator de pe Twitter a împărtășit această lucrare cu publicul său larg, Elon Musk a intervenit susținând și el că ”sunt șanse de 100% ca toate speciile să dispară datorită expansiunii Soarelui, cu excepția cazului când oamenii vor deveni multiplanetari”.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Cornwell, New York, din Statele Unite, Soarele se va extinde, cu adevărat, atunci când va rămâne fără hidrogen și va arde, pârjolind și Pământul.

Numai că acest fenomen prin care Soarele se va transforma într-o gigantică roșie se va petrece în aproximativ 5 miliarde de ani. Planul de evadare al omenirii de pe Pământ pe alte planete este vital, dar doar ca o variantă B, iar ceea ce avem nevoie acum este un program ferm de contracarare al schimbărilor climatice de pe planeta noastră.